Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Preşedintele Senatului jubilează după decizia CCR şi cere demisia șefei DNA

Tuesday, 28 February 2017, 10:55 Sursă: REALITATEA.NET

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu Laura Codruţa Kovesi “a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat.”

“În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi: corupția de putere. Am spus și repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acționat în logica instituțiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea și că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică și cred că stopează ofensiva unor instituții nedemocratice de a prelua toată puterea în România. Ca președinte al Senatului, camera superioară a forului democratic suprem, nu pot decât să sper că în instituțiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficientă responsabilitate pentru a înțelege că lucrurile trebuie să se schimbe.

În acelaşi timp, decizia CCR trebuie să aducă în prim-plan și încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Decizia nu este, propriu-zis despre aceste drepturi, dar încălcarea lor este un efect nedorit al beției de putere”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ