Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu a dat verdictul: Nu trece moțiunea!

Tuesday, 18 June 2019, 00:43 Sursă: REALITATEA.NET

Călin Popescu Tăriceanu consideră că moțiunea de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă, care urmează să fie votată marți, nu are nicio șansă să treacă. Fost președinte al PNL, Tăriceanu a dezvăluit că urmașul său în fruntea liberalilor, Ludovic Orban, le-a promis posturi de miniștri parlamentarilor din PSD care vor trăda și vor vota moțiunea.

Tăriceanu a precizat, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că Viorica Dăncilă are cele mai mari șanse de a-și duce la capăt mandatul de premier.

”Nu știu, dar dacă a ajuns Orban să promită locuri de miniștri la cei care sunt azi în coaliția majoritară înseamnă că stă rău de tot cu număratul voturilor. Nu știu cum o să explice asta membrilor de partid, pentru că aceștia au făcut eforturi ani de zile să ocupe ei aceste locuri. Eu sunt implicat în politică de mulți ani și nu știu decât o singură moțiune de cenzură care a avut succes, moțiunea Ungureanu, care nu a fost însoțită de astfel de oferte de posturi de miniștri.

E greu de presupus că parlamentarii puterii ar putea să procedeze așa cum vor cei din opoziție. Parlamentarii puterii nu sunt dispuși la aventuri ca cele enunțate de Dacian Cioloș, de alegeri anticipate.

Entuziasmul provocat de rezultatul la alegerile din 26 mai a făcut opoziția să umfle un balon care se numește moțiunea de cenzură. Doamna Turcan a înțepat cu un ac acest balon ca să se mai reducă presiunea pentru că și-au dat seama că nu au majoritate. Încercările pe care le-au făcut la PSD și ALDE au eșuat. Astăzi toată lumea își dă seama că moțiunea nu are șanse.

Eu cred că are posibilitate, dacă își dorește acest lucru, să îl ducă la capăt (n.r. Dăncilă să rămână premier până în decembrie 2020). Nu știu ce planuri are domnia sa, dar o să discutăm, în perioada următoare, și acest lucru.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ