Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toader îl ține în șah pe Dragnea cu amnistia și grațierea

Wednesday, 07 November 2018, 08:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Vă daţi seama ce mare informaţie vă dau eu acuma dacă voi spune da sau dacă vă voi spune nu. Nu cred că vă puteţi plânge că nu am avut reacţii publice. Toate la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu ştiu ce am să fac", a mai declarat Toader.

Ordonanța 13 a fost numită de multe ori o amnistie mascată. Dacă Guvernul va da un astfel de act normativ, mulți grei ai politicii care au dosare penale ar putea scăpa. Asta s-ar fi întâmplat în cazul lui Liviu Dragnea, de pildă, în dosarul ,,Bombonica'', dacă OUG 13 nu era retrasă.

Informațiile Realitatea TV spun că mulți membri PSD ar face presiuni asupra lui Liviu Dragnea pentru a-i scăpa de problemele din justiție. Printre social-democrații cu dosare penale se numără Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă. Vizat în mai multe dosare, el a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Fostul deputat PSD Ionel Arsene este și el pe lista politicienilor cu dosare. Procurorii DNA îl acuză de mai multe infracțiuni de trafic de influență. De cealaltă parte, beneficiari ai unei grațieri ar putea fi, de exemplu, fostul ministru Dan Șova, condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru trafic de influență.

Și în cealaltă tabără politică ar putea fi personaje care să aibă de câștigat. De exemplu, Elena Udrea ar putea scăpa de condamnarea la șase ani de închisoare, dictată de judecători în dosarul Gala Bute.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ