Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surse: PSD pregătește noi modificări la Legea Salarizării. Ce categorii sunt vizate

Wednesday, 28 February 2018, 08:56 Sursă: REALITATEA.NET

Modificările vor fi făcute după ce Liviu Dragnea va avea mai multe întâlniri cu miniștri din Guvern, cel mai probabil, astăzi. Spre exemplu, marți, Lia Olguța Vasilescu a fost în Parlament, în biroul lui Liviu Dragnea.

Ministrul Muncii a amintit, în repetate rânduri, că de la 1 martie vor fi noi măriri de salarii.

Medicii și asistenții medicali din spitalele publice vor fi primii care vor ajunge, încă din martie, la țintele salariale propuse pentru anul 2022.

„Începand cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile de medici şi de asistenţi medicali din unităţile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022”, se prevede în legea salarizării, scrie avocatnet.ro.

E important de precizat că medicii și asistenții sunt singurii care vor încasa creșterile în acest fel, restul bugetarilor urmând să aibă parte de salarii mărite încetul cu încetul, până se ating țintele salariale stabilite în lege pentru anul 2022.

Tot în luna martie, la învățământ va merge o a doua creștere salarială pe anul acesta. Pe lângă cei 25% încasați în ianuarie (dar care, poate, au fost înghițiți în multe cazuri de chestiunea transferului contribuțiilor), în martie dascălii vor mai primi 20% în plus la salarii, conform legii. "(...) cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018", scrie în Legea salarizării.

Totodată, în ciuda criticilor sindicatelor privind legea salarizării, ministrul Muncii insistă că măsurile luate sunt corecte. Lia Olguța Vasilescu susține că vinovați de disfuncționalitățile care au apărut atât în mediul public, cât și în cel privat, sunt cei care calculează salariul, sau angajatorii.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ