Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stroe: Antonescu şi-a încheiat cariera ca prezidenţiabil, PNL se îndreaptă veritginos spre prăpastie

Monday, 26 May 2014, 18:01 Sursă: Mediafax

”Regret nespus că PNL să îndreaptă cu paşi vertiginoşi către o prăpastie”, a spus Radu Stroe.

Despre demisia lui Klaus Iohannis, Stroe a spus că îl felicită pentru atitudinea lui: ”Nu i-a trebuit mult timp să înţeleagă că e foarte complicat în PNL. Îl felicit”.

Despre faptul că Iohannis nu a venit la şedinţa liberalilor, Radu Stroe a spus: ”Tocmai că omul a realizat cum stau lucrurile. Ce hotărâre e aceasta, eu, preşedinte, demisionez şi peste două ore, la Delegaţia Permanentă, conduc în continuare partidul până la Congres. Astea sunt poveşti, sunt pentru copii, nu pentru oameni mari”.

Radu Stroe a respins ideea preluării şefiei PNL de către primarul Sibiului, arătând că acesta este simplu membru şi primar.

El a criticat şi deciziile luate de PNL privind trecerea la PPE.

”PNL avea de făcut o analiză foarte serioasă, o săptămână, două, trei, că nu toţi şefii de județe sunt vinovaţi de decizia greşită. Aici e grupul de lângă Antonescu, cu diverşi băieţi care au avut puţină legătură, în timp, cu PNL şi care au construit această decizie greşită de a extrage PNL din ALDE”, a mai spus Stroe.

El a vorbit despre faptul că niciun lider de filială nu a plătit pentru rezultatul acestor alegeri. ”Nu a plătit nimeni şi în primul rând domnul Antonescu nu a plătit. Ideea asta formală cu demisionez dar rămân cu tine, mi se pare că nu e de demnitatea unui preşedinte al PNL şi este păcat”, a afirmat Radu Stroe.

Întrebat dacă îl mai vede pe Antonescu prezidenţiabilul PNL, Radu Stroe a răspuns: ”Nu, exclus. Domnul Antonescu, după părerea mea, şi-a încheiat cariera politică în această chestiune. El a făcut-o, cu grupul lui. Nu asta mă deranjează, ci că a adus partidul în această zonă, a lui 14%, al atâtor aleşi locali care vor trebui să facă ture în stânga sau dreapta pentru a putea supravieţui până la alegerile din 2016”.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ