Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stolojan: Trecerea PNL la PPE, o decizie corectă; ALDE e foarte mult pro-socialist

Tuesday, 27 May 2014, 11:35 Sursă: Mediafax

Deputatul european consideră că decizia PNL de a părăsi grupul liberal (ALDE) din PE, pentru a trece la popularii europeni (PPE), unde se află acum PDL şi UDMR este corectă.

"Este o decizie corectă din partea lor, pentru că aşa-zisul grup liberal din Parlamentul European de fapt este foarte mult pro-socialist şi are în componenţă foarte mulţi reprezentanţi ai unor partide care sunt socialişti. Dacă urmăriţi voturile acestui grup în Parlamentul European, întotdeauna sunt mult mai apropiaţi de modul cum votează grupul socialist", a spus Stolojan, la RFI.

"Le doresc (liberalilor - n.r.) să menţină această decizie şi să îi avem colegi în grupul Partidului Popular European", a adăugat Theodor Stolojan, conform sursei citate.

Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat, pentru MEDIAFAX, că Partidul Popular European ar putea discuta şi lua o decizie privind primirea PNL săptămâna viitoare, dacă liberalii români trimit documentaţia necesară la timp.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ