Steriu, despre mutările din fruntea SRI: Nu pot decât să salut numirile celor 2 tineri ofițeri

Friday, 22 July 2016, 13:43, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat, în direct la Realitatea TV, că numirea lui Adrian Ciocîrlan și Cristian Bizadea în funcțiile de directori adjuncți ai SRI "nu poate decât să-l bucure", mai ales în perioada actuală, când Europa trece prin "transformări profunde".

Adaugă părerea ta

"Nu pot decât să mă bucur că există o analiză permanentă la SRI privind îmbunătățirea activității, privind consolidarea ei și privind aducerea unor experți în prima linie de decizie. Europa trece prin transformări profunde și nu putem decât să avem un proces proactiv de consolidare și să oferim siguranță cetățeanului român. Nu pot decât să salut această analiză și modul în care au numit doi tineri ofițeri, dar sunt convins că și cei care au fost înlocuiți au livrat până acum ceea ce trebuia să facă SRI, și anume siguranță și securitate pentru cetățenii români", a spus Steriu. 

Acesta a explicat că astfel de analize și numiri reduce riscul ca România să se afle în situația Belgiei sau Franței și să fie victima unor atacuri teroriste.

"În acești ani, ca și stat NATO, România a avut parte de foarte multă expertiză oferită, iar noua generație are în spate, cu siguranță, aceste cursuri. Cred că vom avea un pas în plus în a oferi, în această perioadă, un sentiment de confort în România, un lucru foarte important și din prisma dezvoltării economice. Ne uităm în vestul Europei, care a lăsat în spate această prioritate, cum astăzi avem pe străzile din Bruxelles și sau Paris oameni care păzesc. Nu acesta este modul în care trebuie să oferi siguranță și securitate cetățeanului", a explicat președintele executiv al PMP.

Totodată, potrivit acestuia, un alt lucru important este și faptul că cei doi, Adrian Ciocîrlan și Cristian Bizadea, sunt oameni detașați de sfera politică.

"Salut și faptul că avem oameni care sunt detașați de politică și că sunt oameni care au venit pe carieră în domeniu. Întradevăr, la toate nivelurile în tot ceea ce înseamnă siguranță națională este binevenită această întinerire cu oameni competenți, însă întotdeauna am respectat și oamenii cu experiență", a conchis Valeriu Steriu.