Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stelian Tănase: Madame Dăncilă poată să plece acasă. A pierdut deja alegerile după cazul Caracal

Wednesday, 31 July 2019, 08:56 Sursă: REALITATEA.NET

Invitat într-o ediție special la Realitatea TV, istoricul este de părere că instituțiile statului au eșuat și a explicat de ce a demisionat ministrul Internelor, după doar 6 zile de mandat.

"Asta a fost știrea zilei de fapt. De ce s-a retras Moga? În primul rând eu cred că a găsit o nenorocir,e a găsit explicațiile pentru Caracal, și-a dat seama că este o mare coruptie, mafie inăuntrul ministerului, și-a dat sema și a preferat să ducă o viață liniștită și să-și salveze cariera politica, el nu scapă din acest minister, ministerul ăsta mai durează 4 luni. Doamna Dăncilă și toți caraghioșii de acolo de la putere nu mai rezistă la putere până la sfârșitul anului. Criza de la Caracal a distrus orice șansă a PSD-ului de a avea un scor onorabil în 10 și 24 noiembrie", a declarat Stelian Tănase la Realitatea TV.

Avem dovada acum, după cazul Caracal, că statul român a eșuat, "mai rău de atât nu se poate".

"Madame Dăncilă nu mai are nicio șansă, poate să plece în vacanță, să nu mai candideze, problema este că deja a pierdut alegerile. Să tragem o concluzie: suntem într-o situație extrem de dramatică, mai rău de atât nu se poate, noi avem acum dovada faptului că statul român a esuat", a mai spus Tănase.

Istoricul și politologul Stelian Tănase a explicat și în ce măsură reacțiile instituțiilor statului au fost aproape inutile, în cazul crimelor de la Caracal.

"Este un punct fierbinte, o zonă unde e un reazem al acestui triunghi care este politicul, vedeți clanurile Iordache, Paul Stanescu, ceilalți, în fiecare judet e asta, putem să schimbă numele, există un alt punct fierbinte: lumea interlopă, clanurile de țigani, contrabandiștii de țigări și alcool. Acolo e Dunărea, se face multă contrabandă către Istanbul și Balcani. A treia structură este zona instituțiilor de forță a instrumentelor și aicea este poliția, procuratura si judecătoria, asta este structura puterii în toate județele din România", a explicat politologul român.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ