Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Siegfried Mureșan: Dăncilă nu e luată în serios de liderii europeni. Nicio conferință după Bruxelles

Tuesday, 10 July 2018, 22:08 Sursă: REALITATEA.NET

”Prim-ministrul Dăncilă încheie vizita de lucru la Bruxelles fără conferință de presă, nici cu președintele Comisiei Europene cu care tocmai s-a întâlnit, nici cu vreun alt oficial european, nici măcar singură. Este prima data când prim-ministrul unui stat care se pregătește să preia președinția UE nu iese în conferință de presă cu liderii europeni la Bruxelles. Asta dovedește că Viorica Dăncilă nu este un interlocutor luat în serios de liderii europeni”, scrie Mureșan pe Facebook.

Europarlamentarul susține că președintele Comisiei Europene refuză să iasă în declarație de presă comună cu Dăncilă, la fel cum a refuzat și în cazul lui Grindeanu și Tudose, ceea ce ”înseamnă că și-a pierdut încrederea în orice prim-ministru pe care infractorul Liviu Dragnea îl trimite la Bruxelles”.

”Spre deosebire de Tudose și Grindeanu, Dăncilă nu iese nici măcar singură în fața jurnaliștilor pentru a transmite în țară concluziile unei vizite importante la Bruxelles.

Înseamnă că 1. Prim-ministrul știa că vizita va merge prost pentru Guvern, așa că nu avut curaj să iasă în fața presei, 2. Dragnea știa că Dăncilă s-ar face de râs după o astfel de vizită oficială și nu i-a dat voie să iasă în declarație de presă.

Cu 6 luni înainte de a prelua Președinția UE, România are un prim-ministru ocolit de liderii europeni. Dacă vom avea același premier și peste 6 luni, atunci președinția României riscă să fie un mare eșec pentru că niciun lider european nu va vrea să lucreze cu un prim-ministru marionetă, responsabil de slăbirea justiției și destabilizarea economică a unui stat membru UE”, mai scrie Siegfried Mureșan.

Prim-ministrul României, Viorica Dancilă, a efectuat, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se spune în comunicatul Guvernului.

De asemenea, Dăncilă a avut discuţii cu Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, şi domnul Gunther Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ