Un europarlamentar o face PRAF pe Dăncilă: Este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii

Wednesday, 17 July 2019, 11:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mureşan a transmis pe Facebook că prim-ministrul este „primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine şi se distanţează de ei”.

„După ce multă lume a apreciat performanța funcționarilor și a diplomaților români, Viorica Dăncilă a reacționat extrem de virulent spunând: „nu funcționarii și diplomații României au realizat Președinția. Președinția a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrările, a fost o foarte bună cooperare...”. Am să-i transmit doamnei Dăncilă următoarele lucruri:

1. Doamna Dăncilă este primul șef de guvern care-și atacă funcționarii din subordine și se distanțează de ei. Rolul prim-ministrului este să apere funcționarii competenți. Pentru PSD, orice funcționar competent, orice diplomat competent este un dușman. Ei își apără doar clientela de partid. 

2. Doamna Dăncilă, ce priorități politice majore au reușit să pună miniștrii dumneavoastră pe agenda Uniunii Europene? Ce vizite de succes în numele României a făcut ministrul Meleșcanu în țările membre ale Uniunii Europene și în afara Uniunii? Când au făcut cinste miniștrii români, când Petre Daea a vorbit despre cormorani în piscine, când Teodorovici a vorbit despre priorități inexistente? Ce au reușit să obțină pentru Republica Moldova? Nimic.”

De asemenea, europarlamentarul subliniază că „cel mai mare succes al Președinției române a fost Summitul de la Sibiu”. 

„O spun foarte clar: Guvernul Dăncilă nu a reușit să pună nicio prioritate pe agenda Uniunii Europene. Singurul lucru care s-a reușit a fost gestionarea afacerilor curente și acest lucru nu s-a făcut de către miniștri, ci de către funcționari și diplomați. Iar cel mai mare succes al Președinției române a fost Summitul de la Sibiu, gestionat în exclusivitate de președintele Iohannis, Guvernul neavând niciun rol”, a scris europarlamentarul PNL pe pagina sa de Facebook. 

Viorica Dăncilă a prezentat marți, în Parlamentul European, bilanțul Președinției României la Consiliul UE. 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri