Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ADRIAN SEVERIN explicație HALUCINANTĂ pentru declarația ”Votul din 26 noiembrie, LOVITURĂ DE STAT”

Friday, 21 November 2014, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

”Sunt lucruri diferite, eu nu am spus că sunt artificiale problemele diasporei, ci problemele legate de votul din diaspora, pentru că după părerea mea, am spus că Guvernul nu a încercat să obstrucționeze votul, ci a dat dovadă că este puțin capabil, ca să nu spun incapabil să organizeze procesul de vot așa cum se cuvine.  În acest sens am spus că problemele votului sunt artificiale. Haideți să nu ne mai supărăm, să discutam si sa ne spunem parerile. Este bine sa vă mentineti neutralitatea jurnalistica” a spus fostul europarlamentar.

Severin a ma explicat că în opinia sa, există ”indicii suficiente că este vorba despre o acțiune organizată pe scară largă, care a folosit metode specifice unei lovituri de forță, unei adevărate lovituri de forță”, spunând că trebuie văzut  și cercetat de ce  unele persoane au acționat violent, și mai ales cine a organizat provocarea:

”Ce anume a fost lovitură de stat?  Este vorba despre o serie intreaga de manifestatii din care unele au avut o componeneta de violenta. Poliția gemană, cea italiană, jandaremeria franceză au intervenit în forță. Eu nu cred că poliția franceză a greșit pentru că este foarte profesionistă. Eu cred că se afla în fața unie manifestări care exceda dreptul la vot. Să nu facem confuzii: românii din diaspora au avut dreptul să își ceară dreptul la vot. Nu românii care și-au cerut dreptul la vot au fost tratați așa de jandaremria franceză ci acei care, români sau neromâni s-au dedat la violență, și inclusiv asta trebuie achetat. Am auzit pe cineva care spunea ca institutiile trebuie sa cerceteze cauzele care au disfuncționalităților. Așa trebuie să facă, perfect de acord. Dar în același timp trebuie cercetați cei care s-au dedat la violență, cei care au instigat la violență, pe cei care i-au încurajat la violență, iar toate aceste  indicii sunt că cineva a organizat o provocare la aceste aceste manifestații. Deocmdată noi stim ce vedem, acheta trebuie să stabilească restul. Nu am spus că au reușit(lovitura de stat). Vă rog frumos, nu am spus eu acolo că lovitura de stat l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis. După părerea mea Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu aceste manifestații”, a afirmat fostul europarlemantar.

Mai mult, Severin i-a catalogat pe cei care au ieșit în stradă drept ”grupuri de persoane violente care au strigat o serie de lozinci bizare”: 

”Eu mă refer doar la acei care s-au comportat violent, nu toți s-au comportant violent, poate unii dintre cei care s-au manifestat violent au fost luați de val. Nu pot să cred că este o intamplare că în mai multe orașe din țară mai mulți tineri au ieșit în stradă,  grupuri de persoane violente care au strigat o serie de lozinci bizare. Să fim serioși, comunismul nu este o problemă în România la această oră. Atunci când vedem vedem cum s-au organizat aceste manifestații, când vedem cum s-au manifetst elem,  trebuie să vedem ce este cu ele, ce este în spatele lor”, a mai spus acesta

Adrian Severin a scris blogul său că alegerile prezidențiale din ultimii zece ani au semănat cu niște revoluții, iar scrutinul din 16 noiembrie şi implicit victoria categorică a lui Klaus Iohannis în faţa lui Victor Ponta sunt ca o lovitură de stat.

În viziunea lui Adrian Severin, alegerile prezidențiale din ultimii zece ani au semănat cu niște revoluții. Cele din 16 noiembrie au reprezentat însă mai mult decât atât, crede fostul europarlamentar.

”Ceea ce am văzut din ziua primului tur de scrutin și până în duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care încă nu s-au terminat, a fost o adevărată lovitură de stat. Voturile românilor, inclusiv problemele în mare măsură artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat”, scrie Severin pe blogul său.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ