Senator PSD: Băsescu i-a cerut lui Antonescu RETRAGEREA de la prezidențiale. REACŢIA lui Antonescu

Tuesday, 17 June 2014, 09:38 Sursă: REALITATEA.NET

"Fiecare minciună are termen de valabilitate, iar fiecare adevăr iese mereu la iveală. Avem informații clare că președintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie, anul curent, cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoștință că există probe și înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidențiale, vehiculând varianta Ponta — președinte, Antonescu — premier, scenariu care reiese din declarațiile lui Băsescu de a doua zi", susține Pop, într-o scrisoare deschisă adresată "cuplului Băsescu-Antonescu" remisă, luni, AGERPRES.

El solicită răspunsuri la mai multe întrebări.

"Domnule Băsescu, este adevărat că v-ați întâlnit în data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informațiile incriminatoare referitoare la șpaga de la Uioreanu? Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidențialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoașteți că i-ați asigurat protecție lui Antonescu în acest dosar? Vă invităm la un dialog obiectiv și la niște răspunsuri sincere, pentru că România are dreptul să știe cine face jocul de putere", spune social-democratul.

În replică, Antonescu susține că acuzațiile senatorului Liviu Pop sunt o ''mizerie'' fără precedent.

"Acuzațiile lansate astăzi la adresa mea de senatorul PSD Liviu Pop sunt o minciună sfruntată. Senatorul Liviu Pop vine cu o serie de calomnii potrivit cărora eu aș avea vreo legătură cu Dosarul Uioreanu, că Traian Băsescu m-a șantajat să mă retrag de la prezidențiale și îmi pune întrebări public fără să prezinte niciun fel de dovadă", spune liberalul.

El spune că în mod categoric nu există nicio legătură directă sau indirectă între el ca președinte al partidului și lucrurile legate de activitatea lui Horea Uioreanu.

"Nu am avut nicio discuție pe ascuns cu Traian Băsescu pe acest subiect și nu am fost șantajat de Băsescu sau de altcineva pe acest subiect sau altul în vederea retragerii candidaturii mele la alegerile prezidențiale. Eu m-am retras din cursa pentru alegerile prezidențiale pentru că așa am dorit eu și am făcut acest lucru așa cum am dorit eu. Este decizia mea și am explicat-o!", afirmă Antonescu.

Fostul președinte al PNL dezminte acuzațiile senatorului PSD și reiterează faptul că nu este un om șantajabil.

"În loc să ceară informații în sprijinul unui scenariu fabricat și complet fals, domnul Liviu Pop este cel care ar trebui să aducă dovezi care să-i susțină afirmațiile. Îl somez pe domnul Pop să dea niște explicații cum de și-a permis o asemenea mizerie și cine i-a sugerat să o facă. Ceea ce face domnul Pop nu este să pună o întrebare, ci este o diversiune de cea mai joasă speță!", conchide Antonescu.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ