Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şeful ANSVSA anunţă două noi focare de pestă porcină în Ilfov

Wednesday, 29 August 2018, 20:03 Sursă: REALITATEA.NET

„Astăzi am prezentat rezultatele Grupului Naţional de Experţi cu privire la ultimul set de măsuri care se doresc a fi luate în vederea prevenirii extinderii Pestei Porcine Africane în România. Astfel, s-a recomandat menţinerea filtrelor de control rutiere ca fiind necesare pentru a putea face verificări în trafic pentru încercările sau tentativele de a scoate din zonele de restricţie animale vii, carne şi produse din carne”, a declarat preşedintele ANSVSA.

„De asemenea, s-a propus de către Grupul Naţional de Experţi scoaterea filtrelor dezinfectoare rutiere şi menţinerea filtrelor dezinfectoare la nivelul exploataţiilor afectate. Desigur că la solicitarea CNCB-ului se pot menţine anumite filtre dezinfectoare rutiere acolo unde se consideră strict necesare”, a mai adăugat oficialul.

Potrivit preşedintelui ANSVSA, „s-a menţinut recomandarea cu privire la avizul interjudeţean unitar pentru a putea gestiona într-un mod cât de poate de unitar şi eficient transferul atât a animalului viu cât şi a produselor dintr-o entitate teritorială în alta”.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ