Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se intensifică lupta pentru putere în ALDE. Surse: Tăriceanu vrea să forţeze un Congres în primăvară

Friday, 24 February 2017, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

O altă temă de conflict între tabăra lui Tăriceanu şi cea condusă de Daniel Constantin, a foştilor conservatori, este şi posibilă înlocuire a lui Toma Petcu din fruntea ministerului Energiei, în contextul stării acestuia de sănătate.

Din informaţiile HotNews.ro, Toma Petcu are grave probleme de sănătate şi este posibil să fie schimbat din funcţia de ministru. O decizie în acest sens este însă tergiversată de Tăriceanu, care a insistat şi în conferinţă de presă de miercuri că nu există niciun motiv că Petcu să fie schimbat, pentru că pe acest post să nu fie numită o persoană din aripa conservatoarea a partidului.

În privinţa Congresului, aripa fostului PLR a început deja demersurile pentru convocare. Săptămâna această, delegaţia permanentă a ALDE Gorj, unde copreşedinte este fostul senator Dian Popescu, a votat o rezoluţie prin care se solicită convocarea Congresului extraordinar, modificarea statutului ALDE şi trecerea la preşedinte unic al partidului.

Potrivit surselor citate, vor urma şi alte delegaţii teritoriale apropiate de Tăriceanu care vor cere Congres.

Pe de altă parte, o convocare a Congresului se poate face doar cu semnăturile celor doi copreşedinţi şi, potrivit informaţiilor Hotnews.ro, Daniel Constantin nu îşi doreşte Congres atât de repede. Nu este astfel clar ce s-ar putea întâmplă în cazul în care Tăriceanu va forţa totuşi organizarea Congresului la începutul primăverii.

În plus, înainte de alegerea conducerii unice a partidului, s-ar impune alegeri de jos în sus la organizaţiile ALDE din ţară.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ