Scandalul se întețește în PSD! Mai mulți lideri cer demisia lui Dragnea. Se pregătește o scrisoare

Thursday, 13 September 2018, 08:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Scandal în PSD! Disidenţii pun presiune din ce în ce mai mare pe Dragnea. Reprezentanții a 23 de organizaţii pregătesc o scrisoare prin care vor să îl împingă să facă un pas în spate, potrivit unor surse din partid. Mihai Tudose, Paul Stănescu şi Nicoale Bădălău sunt cei care au făcut demersuri pentru a-i convinge şi pe alţi lideri să îi ceară lui Dragnea să facă un pas în spate. Mai mult, și Marian Neacșu ar fi întors armele împotriva lui Dragnea. 

Potrivit unor surse, cel care negociază cu Liviu Dragnea din partea disidenţilor este chiar şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan. Aceleaşi surse spun că discuţiile sunt aprinse. Totodată,  Liviu Dragnea încearcă să-i atragă pe nemulţumiţii din partid cu funcţii de miniștri și secretari de stat, după remaniere. Dar în același timp, șeful PSD își numără aliații. Pro-Dragnea sunt organizațiile Neamț, Dolj, Constanța, Cluj și Brașov. Veştile vin chiar în momentul în care Liviu Dragnea a avut, joi, o serie de întâlniri importante la sediul central al partidului.

Oficial, preşedintele PSD face planul de campanie pentru referendumul redefinirii familiei. Pe lângă liderii din teritoriu, au fost prezenţi și premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

În acelaşi timp, surse din PSD au declarat pentru realitatea.net că anumiţi lideri de filiale nu au o opţiune clară în scandalul PSD. Aceştia urmăresc 2 fronturi, ce beneficii ar obţine, dar şi câţi lideri s-ar opune lui Dragnea. Totuşi, dacă s-ar contura o majoritate, şi cei nehotărâţi i-ar cere lui Dragnea să faca un pas în spate, să fie desemnat un interimar, iar apoi, să aibă loc un Congres Extraordinar.

Între timp, Niculae Bădălău, opozant al lui Dragnea, a fost ales joi preşedinte al organizaţiei judeţene Giurgiu a PSD, el fiind singurul candidat la această funcţie.

La Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a fost singurul candidat pentru acest post, rămas vacant după demisia preşedintelui interimar Marian Mina. Niculae Bădălău - care a mai condus PSD Giurgiu - a fost ales cu 329 de voturi din partea celor 339 de delegaţi la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Giurgiu.

La Conferinţa judeţeană a PSD Giurgiu au participat şi vicepreşedinţii PSD Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, care au spus, în discursul lor, că social-democraţii trebuie să rămână uniţi, să îşi păstreze majoritatea parlamentară şi guvernarea.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri