Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sârbu: Vom vedea noul lider cum reușește să își îndeplinească atribuțiile și să mobilizeze grupul

Sunday, 30 August 2015, 18:12 Sursă: Agerpres

"Vom vedea, în continuare, noul lider cum reușește să își îndeplinească atribuțiile și să mobilizeze grupul, dar eu cred că așa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine. (...) Grupul, așa cum a fost el și cum este, este un grup compact, unit și nu am avut niciodată probleme sau divergențe între noi", a spus Ilie Sârbu, potrivit Agerpres.

Acesta a ținut să își exprime speranța într-o mai bună mobilizare a senatorilor PSD astfel încât legile să nu fie respinse din cauza absențelor în plen.

"În săptămâna care urmează va intra Codul fiscal și aici va trebui să ne mobilizăm exemplar, așa cum am făcut-o de fiecare dată, și să putem să-l trecem fără probleme. Dincolo de ceea ce se mai întâmplă, dar rareori, când mai cade câte o lege din cauza unui vot, eu sper ca situația asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toți colegii care vin și un coleg nu vine să cadă legea", a mai spus acesta.

Totodată, Sârbu a prezentat și un scurt bilanț al realizărilor grupului PSD sub conducerea sa.

"Moțiunile simple care au fost discutate la Senat nu au trecut, nici moțiunea de cenzură și astea sunt realizări pe care trebuie să le subliniem. Mai avem câteva lucruri de menționat față de activitatea generală a grupului — 250 de declarații politice, 296 de întrebări, 114 interpelări. Aproape în fiecare luni am avut invitat, la grup, câte un ministru cu care am discutat", a arătat Ilie Sârbu.

Surse social-democrate au confirmat, în cursul acestei săptămâni, că Ilie Sârbu intenționează să-și anunțe demisia de la conducerea grupului PSD din Senat. Potrivit surselor citate, Ilie Sârbu ar urma să facă acest anunț la reuniunea grupului parlamentar.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ