Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

#Romania2019. Lovitură în dosarul lui Dragnea. Avocat: "Decizia CCR nu se aplică!"

Saturday, 20 April 2019, 14:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Dacă pe 20 mai, ICCJ va dezbate fondul apelului, procesul respectiv, și îl va reține în pronunțare, înseamnă ceva, sau dacă va amâna cauza la un alt termen. Dacă se va dezbate pe 20, va fi luat în pronunțare, decizia CCR nu mai are niciun rol în judecarea acestui proces. O decizie a CCR e obligatorie şi produce efecte juridice de la publicarea ei în Monitorul Oficial. Acolo se publică deciziile motivate, conținând și consideretentele deciziei. Dacă se va decide in 20.05, CCR s-ar putea să mai amâne o dată. Nu știm nici cum va decide, dacă va admite decizia sau o va respinge.", spune av. Veronel Rădulescu. 

Cozmin Gușă: dacă CCR nu amână și decide?

Veronel Rădulescu: În situaţia asta dacă se dezbate procesul lui Dragnea și rămâne în pronunțare în 20.05, din punctul meu de vedere nu mai produce efect. Decizia CCR nu implică nimic, o pronunțare sau o decizie care va fi data de ICCJ nu are timp să fie publicată. Indiferent că e pozitivă sau negativă solutia CCR.

Cozmin Gușă: Dacă ICCJ amână din nou, cât de mult depinde Dragnea de CCR?
Veronel Rădulescu: Devine obligatorie pentru instanță.

Cozmin Gușă: e scenariul în care Dragnea poate să câștige. O amânare de la ICCJ + o decizie CCR.. asta cu asta, l-ar salva pe Dragnea.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ