ROMÂNIA INTERZICE zborurile internaţionale care îi încalcă interesele sau obligaţiile externe

Tuesday, 12 August 2014, 16:48 Sursă: REALITATEA.NET

"Un zbor internaţional, cu sau fără decolare/aterizare de pe/pe teritoriul României, al unei aeronave care îndeplineşte condiţiile şi cerinţele de autorizare prevăzute la art. 3, 4 şi 5 nu este autorizat să fie executat în spaţiul aerian naţional dacă există o decizie în acest sens fundamentată pe apărarea intereselor esenţiale ale României sau pe respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de România prin tratatele internaţionale la care este parte", se arată într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor, potrivit mediafax.ro.

Proiectul vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor în spaţiul aerian naţional, precum şi a condiţiilor în care decolarea şi aterizarea aeronavelor civile se pot efectua şi pe alte terenuri sau suprafeţe de apă decât aerodromurile certificate.

Decizia prin care un zbor internaţional nu este autorizat se comunică Autorităţii Aeronautice Civile Române în cazul unei aeronave civile, respectiv Ministerului Apărării Naţionale, în cazul unei aeronave de stat, de către Ministerul Afacerilor Externe.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ