Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Robert Turcescu, critici dure pentru componenţa comisiei de control a SRI

Monday, 16 January 2017, 19:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Acele legi privind reformarea serviciilor de informații sunt o necesitate, pentru că ceea ce se întâmplă în momentul de față corespunde unei realități din anul 1992. Suntem la distanța de 24-25 de ani de la momentul la care s-au scris niște legi pentru SRI și SIE. Sigur, cu niște amendamente care s-au mai produs în ani prin ordonanță de urgență pe ici, pe colo. Una dată în 2002, cea care ne-a făcut să avem mai mulți de Ghiță astăzi în România, prin care serviciile au putut înființa societăți comerciale. E clar că o discuție foarte serioasă și aplicată în legătură cu acest pachet legislativ trebuie să existe. Pachetul legislativ este scris, însă la nivelul anului 2006. De asemenea, trebuie actualizat", a afirmat Turcescu la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PMP ia în calcul să depună o inițiativă legislativă pentru reformarea serviciilor secrete.

El a adăugat că PMP crede "cu tărie" că este momentul în care trebuie făcute schimbări în ceea ce privește legislația care reglementează funcționarea SRI și SIE.

"Într-o perioadă în care, iată, suntem într-un context în care am plecat cu bună credință în ideea că se poate discuta cu adevărat despre reformarea acestor servicii, pornind chiar de la controlul parlamentar, când noi, astăzi, PMP, ne vedem practic excluși din participarea la aceste comisii de control, (...) cum am mai putea crede, prezuma, buna credință a viitorilor noștri parteneri de dialog, ceilalți colegi din Parlamentul României, pe un pachet privind reforma serviciilor de informații, câtă vreme ei nu au arătat în acest moment dorința de a începe de undeva cu toții acest proces de reformare practic a activității serviciilor secrete printr-un control parlamentar transparent, democratic exercitat de Parlamentul României. (...) Noi susținem cu tărie că este nu numai momentul, credem că este trecut de momentul în care trebuiau să se întâmple astfel de discuții și astfel de schimbări în ceea ce privește legislația care guvernează cele două mari servicii, SRI și SIE", a mai afirmat deputatul PMP.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ