Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Remus Cernea îi dă replica lui Mazăre: Poate mă voi hotărî să candidez la primăria Constanţa

Tuesday, 13 May 2014, 17:05 Sursă: REALITATEA.NET

"Declaraţia domnului Mazăre în ce mă priveşte este în mod evident o încercare de atac la persoană. În privinţa orientării mele sexuale, m-am mai exprimat, inclusiv pe Voxpublica, şi evident că declaraţia domnului Mazăre este o minciună", a spus, marţi, Remus Cernea, răspunzând declaraţiilor formulate de primarul Constanţei. 

"Mă gândesc însă că dacă în faţa procurorilor dă declaraţii la fel de inexacte, s-ar putea să avem în curând alegeri anticipate pentru primăria Constanţa. De asemenea, dacă domnul Radu Mazăre vede în mine un rival politic pe care să îl atace, probabil că după încă două-trei astfel de declaraţii, mă voi hotărî să candidez pentru primăria Constaţa. Cred că tot mai mulţi cetăţeni din Constanţa îşi doresc un primar responsabil, care pe lângă proiectele pe care le susţine este şi un model de prestanţă şi de atitudine civilizată în societate", a adăugat deputatul.

"Tema drepturilor persoanelor LGBT este una care ţine de drepturile omului şi pentru orice democraţie este o temă importantă, or un politician responsabil care face politica secolului XXI, ar trebui să trateze cu seriozitate astfel de teme ce privesc discriminarea unei minorităţi. Aştept din partea liderilor politici din România o mult mai mare deschidere pentru apărarea drepturilor omului şi a drepturilor persoanelor LGBT în ţara noastră, iar domnul Mazăre ar trebui să afle şi să înţeleagă că familia politică din care pretinde că face parte şi anume cea social-democrată, a introdus în majoritatea ţărilor UE legislaţii care recunosc drepturile persoanelor LGBT", a mai spus Cernea.

Primarul Radu Mazăre a comentat invitația pe care Remus Cernea i-a adresat-o câştigătoarei Eurovision, Conchita Wurst, de a veni în România la Gay Pride, spunând că îl suspecta pe deputat de o anumită orientare sexuală pentru că se ținea de mână cu un bărbat şi că aşteaptă să îl vadă pe acesta purtând tocuri.

Întrebat, marți, de jurnaliști ce părere are despre faptul că Remus Cernea, deputat de Constanța, l-a invitat pe Conchita Wurst să vină în România la Gay Pride, Mazăre a răspuns: "Eu v-am spus de atunci că-l bănuiam, că se ținea de mână cu unul. Remus Cernea a fost la rugate, nu la impuse, la rugate și v-am zis asta, că am avut o discuție, că premierul Ponta a fost de acord cu ceea ce l-am rugat noi, dar m-a rugat să-l luăm și noi pe Cernea. Ziceau băieții: «prea era cu ăla, se ținea de mână cu el». Aștept să-l mai văd pe tocuri".

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ