Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția PSD după amânarea alegerilor locale: Să se suprapună campaniile electorale

Monday, 06 April 2020, 23:28 Sursă: Realitatea.NET

„Cred că ar fi şi economic mult mai bine pentru efortul României. Cine credeţi că după o asemenea sperietură, pandemie, şi după ce ţi-ai pierdut apropiaţi sau locuri de muncă sau ţi s-a schimbat viaţa, fiindcă erai bine-mersi în Marea Britanie sau în Germania, aveai o slujbă sigură, acum ai venit în România, nu mai ai o slujbă sigură, are chef de actorii politici în campaniile electorale? Sâmbătă, duminică, poate să fie la diferenţă de o săptămână, să se suprapună campaniile electorale”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul a aprobat în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

Conform unor surse politice sunt luate în calcul mai multe variante pentru reprogramarea scrutinului pentru locale, la nivel guvernamental fiind în discuție lunile septembrie și octombrie. De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ