Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia PNL cu privire la gardul pe care Ungaria vrea să îl ridice la graniţa cu România

Thursday, 17 September 2015, 12:11 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un comunicat semnat de Ionuţ Stroe se arată că "PNL ia act cu surprindere de amplificarea tensiunilor diplomatice dintre România şi Ungaria, în condiţiile în care autorităţile maghiare nu renunţă la gestul hazardat, neinspirat şi antieuropean de a ridica un gard la graniţa României, iar autorităţile române, în loc să imprime o abordare europeană a discuţiilor, se limitează în a răspunde politicianist prin jigniri şi ameninţări".

"Am dori să amintim «diplomaţilor» de ambele părţi ale «gardului» că problema cu care ne confruntăm azi este una dramatică, umanitară şi complexă. Este, însă, în acelaşi timp, o problemă a întregii comunităţi europene şi trebuie tratată în acest context nu prin decizii individuale. Cerem autorităţilor române şi maghiare să nu dezgroape orgolii istorice şi să lucreze împreună la găsirea unei soluţii europene. Obsevăm că, pe măsură ce lucrurile evoluează, spiritul european şi principiile la care am aderat cu toţii în privinţa protejării drepturilor universale, a asigurării libertăţii de circulaţie, a drepturilor refugiaţilor, încep să fie nesocotite. Va anunţăm că miza acestei situaţii de criză o reprezintă oamenii şi nu gardurile de autoizolare sau interesele politicianiste", a precizat Stroe.

PNL condamnă actele de violenţă de la graniţa sârbo-ungară şi subliniază că în acest context menţinerea unei stări tensionate la nivel diplomatic nu rezolvă chestiunile reale cu care se confruntă Uniunea Europeană la graniţa sa, ci mai mult le adânceşte, se mai arată în comunicat.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ