Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția Angelei Merkel față de migrația din România către Germania

Thursday, 26 February 2015, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

"În ceea ce privește migrația din România în Germania, eu cred că nu trebuie să avem o atitudine paușală. Există această migrație de sărăcie, însă există și mulți muncitori calificați care lucrează aici, angajați, și noi trebuie să menționăm și acest aspect în ceea ce privește prezența în NATO", a spus Merkel, întrebată cum comentează percepția germanilor cu privire la români în contextul migrației sărăciei.

La rândul său, președintele Iohannis a subliniat că "problema migrației sărăciei este una care din nefericire s-a amestecat de prea multe ori cu problema liberei circulații a forței de muncă în Europa".

"Din păcate, când este vorba despre România, se vede prima dată migrația sărăciei care nu este semnificativă numeric și se vede foarte greu și foarte rar se discută un fenomen care este semnificativ, este problematic pentru România și este un câștig net pentru Germania. Este vorba de migrația forței de muncă calificată și foarte calificată care pleacă din România și vine în Germania. (...) Pentru România, aceste persoane sunt o pierdere. Sistemul nostru educațional este relativ performant, dar o țară ca România are o problemă dacă părți semnificative din forța de muncă calificată pleacă. (...) Este în interesul nostru să găsim o contracarare (a acestui fenomen—n.r.)", a spus șeful statului.

 

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ