Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareș Bogdan: PSD are vicepremierul și PNL nu are nimic. Cioloș nu poate avea încredere în Dragnea

Sunday, 15 November 2015, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă acest Guvern eșuează, punctează Rareș Bogdan, "se stinge complet ideea că tehnocrații pot să facă ceva din țara asta".

"Am văzut și eu, am urmărit cu interes lista prezentată de premierul desemnat, domnul Cioloș, și cred că, în primul rând, aș vrea să spun un lucru: este un guvern care dacă eșuează se stinge complet ideea că tehnocrații, specialiștii pot să facă ceva din țara asta, ceea ce e extrem de periculos. Dacă acest guvern eșuează, ardelenii pentru următorii 100 de ani trebuie să stea pe burtă pentru că în acest Guvern, în momentul ăsta, avem un președinte ardelean, un premier ardelean și un vicepremier ardelean. Domnului Cioloș va trebui să i se explice clar: pe mine, ca simpatizant al dreptei, m-a deranjat că s-a dus să vorbească prima dată cu PSD.

Domnul Cioloș trebuie să înțeleagă că pentru a conduce România liniștit trebuie să facă un parteneriat total nu doar cu președintele Klaus Iohannis, ci și cu PNL. Nu am încredere în stânga lui Dragnea și în PSD nereformat al lui Liviu Dragnea. Dacian Cioloș trebuie să înțeleagă că pentru a-și trece toate proiectele guvernamentale și ideile de reformă are nevoie atât de comisiile parlamentare, cât și de plenul Camerei Deputaților și al Senatului, iar plenul Camerei Deputaților și al Senatului poate să îl torpileze într-un mod în care să creeze probleme României și să îngroape orice intenție bună a domniei sale", a declarat Rareș Bogdan.

În viziunea sa, "Vasile Dâncu putea să facă parte din absolut orice guvern, indiferent de culoare politică", însă, odată cu nominalizarea sa, era necesar ca și un specialist din partea dreptei să se regăsească în noul Cabinet propus.

"Cred că plasarea domnului Dâncu în guvernul Cioloș trebuia dublată de plasarea lui Lucian Isar, un alt specialist de dreapta desăvârșit, în același guvern pentru ca echilibrul să fie perfect sau un alt specialist al dreptei, apropiat de PNL, să fie plasat în același guvern pentru a primi satisfacție și liberalii. Acum, în PNL există o mare frustrare pentru că pe de-o parte PNL a avut un rol determinant în alegerea președintelui Klaus Iohannis, în urmă cu un an de zile, și ei făcând munca de teren extrem de importantă într-o campanie și, pe de altă parte, acum în (...) unui guvern excepțional, dar în care liberalii nu și-au spus cuvântul cu absolut nimic și de la structurile 2 până la 12 pe verticală PSD rămâne la borcanul cu miere. Consider că domnul Dâncu poate face parte din orice guvernare, dar vrem, nu vrem domnia sa e asociată cu PSD și atunci automat PSD are vicepremierul și PNL nu are nimic decât responsabilitatea de a-l sprijini pe Dacian Cioloș", a adăugat realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere". 

Totodată, Rareș Bogdan a vorbit și despre noii miniștri. În viziunea sa, "sunt câțiva oameni excepționali în Guvernul Cioloș, începând cu domnul Costin Borc".

"Faptul că Dacian Cioloș a reusit să îl coopteze în echipa guvernamentală pe Borc e una din marile realizări ale domniei sale pentru că veți vedea că acest om care a fost secretarul personal, timp de doi ani și jumătate, al lui Corneliu Coposu, a fost membru PNTCD. Este un om cu legături uriașe la nivel internațional, în domeniul business-ului, și un om care știe cum arată economia românească, astăzi. Este un câștig uriaș în acest guvern.

Lazăr Comănescu este un om cu o responsabilitate uriașă. Prezența sa are un singur semn de întrebare ridicat: va reuși să reformeze cel mai retrograd minister pe care îl are, astăzi, România, unde familiile, vechile structuri ale securității, clientelismul politc, nepotismul face legea? Repet, Lazăr Comănescu este un diplomat și un om de caracter, de înaltă ținută, un diplomat excepțional.

Ministrul Învățământului -  e simplu să stați de vorbă cu studenții ca să vă dați seama că e un om valoros. E extrem de bun. Dacian Cioloș se vede că a ales o echipă de profesioniști.

Dommul Costescu, un om căruia nimeni nu are ce să îi reproșeze, dar trebuie spus că domnul Cioloș nu trebuie să se lase tras pe sfoară de Liviu Dragnea și baronii PSD pentru că aceștia încearcă să îi bage pe cap lucrul, munca cu bugetul construit de el. Primul lucru: să îl întrebe pe Liviu Dragnea ce au făcut și cum au împărțit, în ultimele trei săptămâni, 2,3 miliarde de lei exclusiv primăriilor PSD, clientelei PSD pentru că nu poți, când te afli la guvernare, să dai bani doar primăriilor unde alesul tău politic e în funcție.

Domnul Tobă cunoaște foarte bine Ministerul Afacerilor Interne.

Motoc la Ministerul Apărării e poate una din cele mai potrivite alegeri pe care domnul Cioloș le putea face la acest minister, fiind un om care înțelege ce înseamnă organismele internaționale și NATO, dar și provocările din regiune.

Am o nelămurire, legată de Ministerul Sănătății. Să dea Dumnezeu să reușească, dar la 29 de ani să te lupți cu baronii sistemului va fi foarte complicat. Ca la Ministerul de Externe, aici există baroni anchilozați. Va fi foarte complicat și va trebui să fie asistat un tânăr de 29 de ani să reușească. Nu i-am văzut o experiență desăvârșită și notabilă în ce privește managementul unor instituții de o asemenea anvergură", a detaliat Rareș Bogdan.

Pe de altă parte, realizatorul Realitatea TV consideră că Dacian Cioloș a greșit pentru că s-a dus prima dată la PSD, înaintea conferinței în care a anunțat miniștrii propuși.

"Cred că domnul Cioloș trebuie să fie extrem de atent și să nu creadă în cea mai perfizi indivizi. Liviu Dragnea și colegii domniei sale sunt de o perfidie extraordinară. Problema în următoarea perioadă nu se pune dacă e PDL, PSD sau PNL, se pune simplu: vor fi profesioniști în cadrul ministerului sau nu? Nu schimbăm o direcție cu alta greșită. Domnul Cioloș trebuie să ceară un audit să vadă ce s-a întâmplat în această țară timp de trei ani și jumătate. Domnul Cioloș trebuie să înțeleagă că, în această țară, are de lucrat cu hoți. Nu poate să aibă încredere în Liviu Dragnea și consider că a fost o greșeală că s-a dus pentru prima dată la partidul care timp de trei ani și jumătate a condus această țară", a conchis Rareș Bogdan.

 

 Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ