Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareș Bogdan îi cere demisia lui Teodor Meleșcanu. Votul din Diasporă, blocat intenționat

Tuesday, 28 May 2019, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

Rareș Bogdan a acuzat "blocarea cu premeditare a procesului electoral”, în condiţiile în care votul arată că opoziţia a avut majoritatea voturilor cetăţenilor români din Diaspora.

"Nu au nicio scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu", a spus Rareş Bogdan, anunţând că PNL depune miercuri dimineaţă o plângere penală pe numele acestuia.

El a mai spus că românii au fost "umiliţi" şi luaţi pe sus din secţii de votare în care nu au mai ajuns să-şi exprime opţiunile, în străinătate.

"Cer tuturor parlamentarilor responsabili să treacă de urgenţă la deblocarea iniţiativei legislative introdusă de PNL cu privire la votul prin corespondenţă şi votul electronic, iniţiativă care a fost trântită în Senat şi care se află în Comisia juridică, la Camera Deputaţilor, for decizional", a spus reprezentantul PNL.

"Este obligatoriu ca votul electronic şi votul prin corespondenţă să fie introdus în procesul electoral, iar în cazul votului prin corespondenţă trebuie să se întâmple încă de la alegerile prezidenţiale" a spus acesta.

 

Bogdan a spus că PNL solicită "de urgenţă" demisia ministrului Teodor Meleşcanu.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spunea, duminică seară, că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie în străinătate şi crede că în zonele unde sunt grupaţi foarte mulţi români nu se poate face faţă prin consulate şi două sau trei circumscripţii, precizând că este nevoie de o nouă legislaţie petnru votul în afara graniţelor.

 

Întrebat despre demisie, Teodor Meleșcanu a precizat că liderul PNL, Ludovic Orban este specializat în plângeri penale. 

"M-aș fi simțit jignit dacă nu mă băga în seamă cu o plângere penală", a precizat ministrul de externe.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ