Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raluca Turcan, după amânarea desemnării premierului: E dreptul constituțional al președintelui

Thursday, 22 December 2016, 15:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Este dreptul constituțional al președintelui de a face o analiză amănunțită asupra persoanei pe care o va desemna prim-ministru. Probabil, dacă propunerea PSD ar fi fost o persoană publică mai conturată, decizia ar fi fost mai ușor de luat", a declarat Raluca Turcan, vineri, după anunțul șefului statului cu privire la desemnarea noului premier după Crăciun, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă se așteaptă ca președintele să o desemneze pe Sevil Shhaideh ca premier, liderul liberalilor a spus: "Dreptul președintelui este foarte bine definit constituțional, așa că această decizie îi aparține dumnealui".

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va desemna premierul după Crăciun. "Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ