Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rădulescu, aviz negativ pentru proiectul prin care Iohannis e scos din numirea procurorilor şefi

Tuesday, 06 March 2018, 11:48 Sursă: REALITATEA.NET

Proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor se afla in procedura legislativa desi Radulescu declarase anul trecut, la Digi24, ca proiectul a fost depus inainte sa inceapa lucrul pe legile justitiei comisia speciala, si a dat de inteles ca nu le mai sustine, afirmand ca va merge si el "pe varianta decisa", care a fost in final votata in parlament, si in care presedintele este pastrat in procedura.

In cadrul sedintei comisiei de munca, reprezentantul Ministerului Justitiei a solicitat ca proiectul sa fie avizat negativ. Proiectul lui Radulescu a fost semnat de alti aproape 40 de parlamentari PSD, insa cativa dintre acestia si-au restras de atunci semnaturile. Proiectul a primit aviz favorabil de la comisia pentru drepturile omului.

Senatul este camera decizionala. Aviz negativ a primit si proiectul de lege de modificare a Legii 317 privind CSM. Proiectele vor primi raport fie de la Comisia juridica, fie de la Comisia speciala pentru legile justitiei condusa de Florin Iordache. Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare in decembrie 2016 pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ