Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Mazăre, la un pas de libertate. Va afla dacă va fi eliberat din arestul preventiv

Wednesday, 27 May 2015, 11:05 Sursă: REALITATEA.NET

Pe 22 mai, un judecător de la ÎCCJ i-a admis lui Mazăre o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, însă DNA a făcut contestație. 

Dacă instanța va respinge contestația DNA, Radu Mazăre va fi plasat în arest la domiciliu, el aflându-se în arest preventiv din 2 aprilie.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — circa 335 milioane de euro", preciza DNA.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ