Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Quintus, mesaj pentru vechiul PDL: PNL își respectă angajamentele. Să nu se îndoiască de cinstea PNL

Monday, 11 May 2015, 23:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Este de datoria mea. Lăsând de-o parte timpul pe care l-am trăit în PNL, lăsând de-o parte că, în curând, sărbătorim 140 de ani de demnitate și de istorie a acestui partid, sunt confruntat acum cu o situație foarte delicată. Îl cunosc bine și de mult pe domnul Atanasiu, l-am respectat pe un om serios. Din ce a spus dânsul, recunoaște că a făcut o parte din aceste greșeli. Chiar dacă și-a revenit, știind că e bine când cineva își revine, nu vreau să discut greșeala sau atitudinea sa. Văd că e pusă la îndoială seriozitatea și cinstea PNL și de aceea am dorit să intervin și să spun că în numele PNL, după statut, poate vorbi și poate angaja responsabilitatea partidului numai președintele. Alte declarații sunt făcute în împrejurări speciale, dar eu cred că, în niciun caz, părerea domnului Atanasiu nu poate angaja în niciun fel partidul și vreau să spun colegilor din vechiul PDL că noi știm să ne păstrăm angajamentele, că în cazul în care partidul va câștiga alegerile și va trebui să facă Guvernul, eu, președintele de onoare al partidului, garantez că prim-ministrul va fi domnul Predoiu. Să nu mai aibă nimeni griji pentru că alături de mine sunt toți oamenii din acest partid și care, înainte de orice alt interes, este acela de a păstra seriozitatea, prestigiul și cinstea acestui partid. Fac parte dintre fundamentaliștii PNL și toți noi aceștia am votat pentru fuziunea cu PDL și respectăm și votul nostru și voința partidului. Să nu se îndoiască nimeni de cinstea partidului nostru", a spus Mircea Ionescu Quintus.

Întrebat când va ajunge PNL la guvernare, Mircea Ionescu Quintus a precizat:

"Eu cred că va trebui să vină la guvernare în momentul în care asigură majoritatea guvernamentală. O guvernare fără Parlament, așa cum s-a întâmplat la un moment dat partidului nostru, este păguboasă și eu cred că guvernarea noastă trebuie să fie eficientă și benefică țării noastre și colegilor noștri liberali și întregului popor român. Numai atunci trebuie să venim la guvernare, când putem să salvăm situația gravă a țării noastre", a conchis preşedintele de onoare al PNL.

 

Pippidi, despre stenogramele PNL: Ne arată că nu s-a schimbat nimic. Pentru liberali, riscul e enorm

 
 
 
 
Președintele Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii Prime Time News, moderată de Andra Miron, cu privire la stenogramele apărute în spațiul public, care surprind critici venite din partea unor lideri ai vechiului PNL, la adresa partenerilor din fostul PDL, că acestea dovedesc faptul că "nu s-a schimbat nimic" și că "pentru noi presa, societatea civilă se joacă un fel de balet", nefiind "niciun fel de diferență". În acest sens, Pippidi punctează faptul că nu "există o realizare suficient de adâncă a faptului că PNL, format din aceste două resturi de partide, oferă electoratului acea alternativă pe care și-o dorește". Pe de altă parte, Pippidi subliniază faptul că protestul românilor de sâmbătă, cauzat de nemulțumirea acestora față de modul în care statul gestionează problema defrișărilor ilegale, arată că "s-a terminat cu perioada de grație de la alegeri", iar PNL "trebuie să facă mai mult să ne convingă" că reprezintă acea alternativă la PSD.
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ