Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD: Este o decizie nedreaptă, în loc să plece Dragnea, plec eu!

Wednesday, 27 April 2016, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 15.20 Valeriu Zgonea a fost exclus din partid. La scurt timp de la ieșirea de la ședință, acesta a precizat că decizia este profund nedreaptă, adăugând că această zi i-a amintit de Inchiziție și a adăugat că delictul de opinie se sancționează în partid cu excluderea.

 

Dragnea, despre excluderea lui Zgonea: O decizie care se va respecta de azi! Ponta este pregătit

 

”Este o zi foarte importantă pentru viața mea. Mi-am amintit de Inchiziție, și de ideea în care  dacă exprimi o opinie, automat esti condamnat pentru că ai o opinie. Eu raman atasat valorilor social-democrate, am acceptat decizia lor, le-am spus ca liderii nu trebuie sa transfere problemele lor către sutele de mii de membri. Este o decizie profund nedreaptă, dar nu trebuie ca problemele noastre penale să intervină ca subiect de dezbatere în comunitățile locale.(..) În loc să plece el,  plec eu. Asta e decizia, mă supun. I-am ascultat, am repetat ideile opiniei pe care am avut-o luni, în ședință. Ma uitam aseara la un documentar despre antilopele gnu care trec peste un rau si masculul alfa sare in rau si fara, sa gandesca, sar toate femelele dupa masculul alfa. Acel rau este plin de crocodili. Asa este si PSD- ul astazi. Scapa cine poate”,  spus Zgonea, la final.

Intrebat daca demisioneaza din functia de presedinte al Camerei Deptuatilor, Zgonea a spus:” Procedurile parlamentare...cand iti asumi responsabilitatea, iti asumi pana la capat Eu imi duc mandatul pana la capat respectand regulamentul si constitutia. Nu ma inscriu intr-un nou partid. Nu regret deciziile si lucrurile pe care le spun."

UPDATE 15.02. Potrivit unor surse, în cadrul ședinței s-a dat deja un vot pentru susținerea lui Liviu Dragea la șefia PSD. 

UPDATE 13.55 Liviu Dragnea a declarat că în opinia sa, categoric nu va mai putea face echipă cu Valeriu Zgonea și a punctat că cel mai probabil, vor exista mai multe voturi în cadrul ședinței înclusiv pentru a vedea dacă el mai are susținere pentru funcția de președinte. Totodată, Dragnea a mai precizat că în afară de Zgonea, nu i-a mai cerut un alt lider demisia. Dragnea a mai subliniat că PSD are dreptul să își aleagă liderul de partid din interior, și nu la presiuneea altcuiva. 

"Astăzi, Comitetul Executiv Național, printre alte lucruri, trebuie să hotărască dacă îmi acordă în continuare sprijin politic sau nu pentru această funcție (de președinte — n.r.). Există o prevedere statutară în care oricând CExN poate menține sau retrage sprijinul politic pentru fiecare membru din Biroul Permanent Național. Vor fi mai multe voturi. Același lucru se va aplica și în privința președintelui executiv. În ceea ce privește decizia referitoare la soarta domnului Zgonea sau cariera politică a sa, colegii mei vor decide ce se va întâmpla. Vreau să precizez că, cu toate că în trecutul nu foarte îndepărtat, două — trei luni, au mai fost de cel puțin două ori curente pe care eu le-am oprit, de data asta nu o să mai am un punct de vedere, o să las CExN să ducă la capăt ceea ce simte pentru acest partid", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, înainte de începerea ședinței conducerii PSD.

El a adăugat că a convocat Comitetul Executiv Național pentru a lua decizii importante pentru PSD și pentru România.

"Vineri erau foarte multe emoții. Până astăzi colegii mei au avut timp să vorbească cu membrii organizațiilor județene, cu simpatizanții noștri și au fost dezbateri serioase în județe și discuții cu sutele de mii de membri. Au urmărit și dezbaterile în presă, au urmărit și comentariile și astăzi membrii CExN sunt în deplinătatea cunoștințelor pentru a putea lua decizii corecte. Astăzi partidul trebuie să-și reafirme unitatea, astăzi PSD trebuie să arate și să înțeleagă toată lumea că cel mai puternic partid din România are dreptul să-și aleagă liderii în interior, nu la sugestia sau prin presiunea altcuiva, are dreptul să-și stabilească obiectivele politice. Astăzi trebuie să se ia decizii care să arate forță și inteligență", a menționat liderul social-democrat.

UPDATE  13.37 La ședință au început să vină mai mulți lideri de partid, printre care: Lia Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Claudiu Manda. 

UPDATE 13.37 Înainte de a intra în ședință Valeriu Zgonea a declarat:”Imi voi păstra linia menținută, sunt un om de cuvânt”.

Pe de altă parte,  Liviu Dragnea a declarat că pentru el Valeriu Zgonea nu mai este o prioritate, iar mai mulți președinți de filiale i-au cerut deja demisia lui Zgonea.

Acesta a declarat luni, înaintea şedinţei BPN al PSD, că nu va demisiona şi l-a criticat din nou pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, precizând că partidul are nevoie de un lider integru.

Valeriu Zgonea a mai declarat că "împăratul este gol" şi partidul se îndreaptă spre prăpastie.

"Astăzi împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu paşi repezi şi cu ochii închişi către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcţia aceasta pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este de datoria mea să spun ceea ce cred şi ceea ce simt. Nimeni nu poate să mă oblige, să mă oprească din această credinţă pe care o am. De peste 20 de ani de când sunt în partid', a declarat Valeriu Zgonea, înaintea şedinţei BPN.

El a mai spus că nu intenţionează să reununţe la funcţiile pe care le deţine şi că îi lasă pe colegii săi să ia o decizie dacă îi retrag sprijinul politic sau nu.

"Nu eu am venit şi nu m-am ales singur în funcţia de preşedinte executiv sau preşedinte al Camerei Deputaţilor. Am fost ales într-un congres şi apoi în plenul Camerei. Principiile şi valorile mele au corespuns atunci cu principiile şi valorile PSD. Dacă azi nu mai corespund, este de datoria colegilor mei să ia o decizie. De aceea eu mă supun deciziei lor, în aşa fel încât ei să decidă ce trebuie să facă şi cine trebuie să fie în funcţia de preşedinte executiv sau preşedinte al Camerei Deputaţilor", a mai precizat preşedintele executiv al social-democraţilor.Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ