PSD nu a reușit să achite contravaloarea închirierii Arenei Naționale (surse)

Friday, 13 November 2015, 18:43, Sursă: REALITATEA.NET

Social-democrații nu au reușit să achite, nici până în prezent, contravaloarea închirierii Arenei Naționale, care constă în suma de 60.000 de euro, potrivit unor surse Realitatea TV. PSD a închiriat stadionul pe 20 septembrie 2014, când premierul demisionar Victor Ponta, își lansa, de ziua sa, candidatura la alegerile prezidențiale, la care au participat peste 70.000 de persoane.

Adaugă părerea ta

Potrivit jurnalistului Vlad Petreanu, suma pe care Victor Ponta a trebuit să o plătească pentru închirierea Arenei Naționale, pe 20 septembrie 2014, a fost de 219.132,30 RON, cu TVA.

"Privind la tv lansarea nord-coreeană din septembrie, am vrut să ştiu cât a plătit PSD pentru închirierea stadionului. De aceea, am trimis Primăriei Municipiului Bucureşti o solicitare oficială în acest sens, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Cereea a fost formulată astfel:

“Va rugam sa ne comunicati urmatoarele informatii: 1. Numarul si data contractului prin care a fost inchiriata Arena Nationala in vederea organizarii evenimentului de lansare a candidaturii prentru presedintia Romaniei a presedintelui PSD, dl. Victor Ponta, eveniment care a avut loc in data de 20 septembrie 2014. 2. Numele entitatii juridice care a semnat contractul din partea organizatorului evenimentului si numele si calitatea persoanei care a reprezentat aceasta entitate juridica. 3. Suma totala pentru care a fost inchiriata Arena Nationala in vederea acestui eveniment cat si termenele de plata si eventualele transe de plata agreate prin contract.” Am primit răspunsul ieri. PMB a retransmis cererea mea către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, care a dat următorul răspuns oficial:

Se observă că PSD a încheiat contractul de închiriere a Arenei Naţionale cu numai 3 zile înainte de eveniment – ceea ce spune ceva despre relaţiile dintre PSD şi instituţiile statului român. Preţul închirierii: 219.132,30 RON, TVA inclus, “la care se adaugă consumul de utilităţi”.* Mie nu mi se pare mult – adică, la suma asta, parcă văd că mâine, poimâine, avem şi prima nuntă de megastar al manelelor organizată pe Arena Naţională. Cât a costat cu totul acţiunea – cu aducerea atâtor zeci de mii de oameni în Bucureşti plus producţia propriu-zisă a evenimentului – n-avem de unde şti, că acestea nu sunt informaţii publice, ci doar ale PSD. Ce ştim sigur e că a costat mult mai mult decât a făcut, în cele din urmă", scria jurnalistul, în decembrie, pe blogul său.