PSD cere verificarea informațiilor privind ”finanțarea externă” a protestului din 10 august

Tuesday, 11 September 2018, 12:37, Sursă: REALITATEA.NET

Partidul Social Democrat cere instituțiilor statului să investigheze informațiile care ar confirma că protestul din 10 august a beneficiat de finanțare externă și a premeditat violențele. 

Adaugă părerea ta

”PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Cetățenii României, mai ales participanții de bună credință la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor mișcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale.

PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranța națională și autoritatea statului român.

Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România.

În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparența totală a surselor de finanțare și a intereselor celor care inițiază, întrețin și amplifică proteste de stradă în România”, anunță un comunicat al PSD.

Principali aliați mediatici ai lui Liviu Dragnea, au prezentat luni seară presupusele dovezi promise duminică de șeful PSD în sprijinul ideii că mitingul diasporei din 10 august ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară, scrie G4media.ro.

Luju.ro și Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, au prezentat o înregistrare video cu un bărbat cu fața ascunsă și vocea alterată, care susține că a fost membru al comunității #rezist și îl acuză pe protestatarul Cristian Dide că a vrut să provoace intenționat ciocniri cu jandarmii. Bărbatul nu prezintă nici o probă în favoarea acuzațiilor sale.

În replică, Dide a declarat, pentru G4Media.ro, că ”o mare parte din așa zisele dezvăluiri sunt niște minciuniu. (...) Singura parte pe care o putem defini ca adevărată din film este modul de acțiune al huliganilor așa cum este descris. Problema este că așa cum am spus mai sus, huliganii nu primeau ordin prin semnale de la goarnele din piață, ci prin stația de emisie recepție, chiar de la Carmen Dan," a declarat Dide.

Toate înregistrăirle au apărut la o zi după ce liderul PSD Liviu Dragnea a revenit în spaţiul public cu scneariul loviturii de stat din 10 august.