Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD caută înlocuitor pentru Olguţa Vasilescu la Craiova. Zgonea avansează două opțiuni

Thursday, 31 March 2016, 11:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Am susținut-o întotdeauna pe Olguța Vasilescu. Nu e un moment favorabil când unul dintre cei mai buni primari pe care îi ai e reținut de DNA; în care un fost important membru de partid i s a cerut de către DNA reținerea și arestarea și a fost dezbătut, ieri, in plen; în care o parte dintre colegii noștri, președinți de organizații, găsesc din ce în ce mai greu resurse umane care să accepte o candidatură la o funcție de primar. Am să mă consult cu domnul Manda (n.r - Claudiu Manda, președintele PSD Dolj) și Prioteasa (n.r - Ion Prioteasa, șeful Consiliului Județean Dolj). Și ei doi sunt două opțiuni foarte puternice", a declarat Valeriu Zgonea."Îmi pare rău de ceea ce i se întâmplă doamnei Olguța Vasilescu. Sunt alături de familia sa, e mamă. Știu cât de mult suferă un copil și părinții unui om politic atunci când îl văd în cătușe, la instituții. Niciodată nu ne-am opus acțiunilor justiției, credem că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, dar nu poți să nu fii aproape de un om pe care îl cunoști, să îi urezi tot binele din lume, sănătate și libertate", a declarat Gabriela Firea.

 

Lia Olguța Vasilescu, reținută. Este acuzată de luare de mită

 Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova a fost reținută pentru 24 de ore de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar de corupție, după ce a fost audiată la sediul din Capitală al DNA. Edilul va fi prezentat astăzi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

„În 2012 în susţinerea candidaturii lui Vasilescu Lia Olguţa la Primăria Craiova s-a organizat un concert susţinut de artistul Goran Bregovic iar costurile concertului şi cheltuielile de deplasare ale artistului au fost achitate la cererea lui Vasilescu Lia Olguţa de un reprezentatnt al unei societăţi comerciale, în baza interesului pe care acesta îl avea pentru contracte cu Primăria Craiova”, arată procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare preventivă a edilului.

Procurorii susţin că reprezentanţii mai multor firme i-ar fi acordat sprijin financiar deoarece au avut în vedere influenţa pe care o putea exercita la nivel central şi local, în raport cu diverse contracte cu primăria.

Totodată, DNA arată că că în primăvara anului 2014, Lia-Olguţa Vasilescu ar fi cerut reprezentantului unei firme care avea contract cu primăria “să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, împreună cu Radu Preda, iar sponsorizarea să fie realizată prin intermediul Asociaţiei Pro Craiova. Sponsorizarea a fost efectuată de firmă în primăvara lui 2014 în cuantum de aproximativ 54.000 de lei”, susţin procurorii în referat.

Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut firmei „să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, întrucât în luna mai 2014 urma să aibă loc în mun. Craiova Festivalul Shakespeare. s-a încheiat între firmă şi Asociaţia Pro Craiova contractul de sponsorizare pentru execuţie lucrări în valoare de 74.000 lei. Aceasta a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în atragerea de capital electoral”, arată DNA în documentul citat.

Totodată, în același dosar, au fost puși sub control judiciar inculpații Radu Cosmin Preda, administratorului public al Craiovei, pentru săvârșirea a doua infracțiuni de luare de mită, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non profit, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ