Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sputnik aruncă bomba: Tăriceanu, candidatul PSD-ALDE la prezidențiale. Reacția lui Tăriceanu

Monday, 04 March 2019, 09:19 Sursă: REALITATEA.NET

Călin Popescu-Tăriceanu va fi candidatul coaliției PSD-ALDE la alegerile prezidențiale. Este scenariul avansat de portalul Sputnik News, canalul de propagandă al Moscovei.

”Liviu Dragnea a aruncat bomba, care anunță schimbarea: candidatul comun, numele și apartenența (PSD sau ALDE) trecând în planul secund, după planul ”celor mai mari șanse””, scrie Sputnik.

”Iau în calcul varianta ca din partea alianţei PSD-ALDE să candideze candidatul cu cele mai mari şanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă cinci ani de zile”, a spus Dragnea.

”Deci, dorința clară a lui Dragnea este ca social-democraţii şi ALDE să aibă un candidat comun! Ori, în condițiile în care ALDE a anunțat nu doar candidatul, ci și faptul că Tăriceanu va candida SIGUR, este clar că PSD, dacă vrea să meargă în formula Coaliție, trebuie să se plieze după ALDE.

Adică să meargă pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu, fapt care reiese clar din logica discursului lui Liviu Dragnea. Dar și din logica acțiunilor și mai ales a…inacțiunilor PSD.

Să ne amintim că varianta cea mai vehiculată inițial de analiști a fost Călin Tăriceanu, candidat comun al Coaliției”, scrie Sputnik.

Portalul de știri susține că Dragnea ar fi chiar avantajat de mutarea lui Tăriceanu la Cotroceni.

”Pe de altă parte, Dragnea ar fi liniștit cu Tăriceanu președinte, pentru că dacă un alt PSD-ist s-ar ridica în jilțul de la Cotroceni, situația lui în partid ar fi amenințată.

Și, în fine, apropo de șanse, la un 1 la 1 cu Iohannis, Tăriceanu are multe atuuri, inclusiv al celui care știe cine, cum și de ce l-a adus pe Iohannis în jocul de la nivel național și în PNL. De ce nu a spus nimic Tăriceanu până acum? Poate nu a venit momentul.

În concluzie, cred că azi am asistat la debutul campaniei electorale prezidențiale a lui Călin Tăriceanu, cu Liviu Dragnea maestru de ceremonii, șef de campanie și viitor premier. Și, poate viitor președinte, peste 5 sau 10 ani”, scrie Sputnik.

--------------------------------------------------------

UPDATE | Călin Popescu Tăriceanu a reacționat pe Facebook. Redăm postarea integrală:

"Decizia privind candidatura mea la Președinția României nu se ia când anunță propaganda altor state și presa care dezvoltă astfel de manipulări. Realitatea Tv și alte instituții media care preiau sistematic asemenea mesaje devin, cu sau fără voie, instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român.

Remarc o tendință de implicare a unor factori de influență străini, din zone aflate în afara democrațiilor consolidate, în disputele politice din Europa și Statele Unite.

Indiferent care sunt simpatiile și antipatiile pe plan intern, cred că avem toți responsablitatea de a descuraja astfel de acțiuni".

Site-ul alde.ro a scris că reacția președintelui ALDE a venit după ce realitatea.net a preluat informația publicată de site-ul Sputnik, care a anunțat că șeful ALDE va fi candidatul comun al coaliției PSD-ALDE la prezidențiale.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ