Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul de lege pentru pensiile speciale ale cadrelor didactice, retrimis la comisii

Monday, 05 September 2016, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

Anunţul a fost făcut în plenul Senatului de preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru (PSD).

Proiectul de lege are drept obiect de reglementare acordarea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control, cu o vechime efectivă de cel puţin 30 de ani în învăţământ, la împlinirea vârstei de pensionare, a unei pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate, înainte de data pensionării.

Reprezentantul Guvernului a anunţat în plen că Executivul nu susţine propunerea legislativă, având în vedere că, în prezent, sistemul public de pensii funcţionează având ca principiu de bază cel al contributivităţii. Consiliul Legislativ a dat un punct de vedere pozitiv, în timp ce Consiliul Economic a avizat negativ proiectul de lege. Comisia de învăţământ a dat un raport de admitere cu amendamente.

”Discuţiile din comisie s-au purtat fără îndoială pe condiţia de astăzi a cadrului didactic şi pe faptul că, în ultimii cinci ani de zile, din sistemul de învăţământ s-au pierdut circa 200.000 de elevi, cifra demografică este în scădere şi, ca urmare, nu cred că se solicită bugetul mai mult decât s-a acordat în acest an în sistemul de învăţământ”, a spus preşedintele comisiei, Ecaterina Andronescu (PSD).


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ