Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul militar care a deschis dosarul ,,10 august'' rupe tăcerea!

Monday, 18 February 2019, 14:31 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorul militar Bogdan Pîrlog, prezent în Piaţa Victoriei pe 10 august şi cel care s-a autosesizat, vorbeşte pentru prima dată despre atmosfera de la faţa locului. 

"Înregistrările arată cel mai bine dacă a fost vorba sau nu de o intervenție nejustificată, de purtare abuzivă. [...] Nu am apucat să mă îndepărtez și au început să se audă bubuiturile, a avut loc intervenția, așa ca m-am întors. Lucrurile s-au deteriorat așa de tare încât nu am mai putut să părăsesc zona. Erau lupte pe străzi inclusiv în fața blocului meu, nici acasă nu puteam ajunge,"spune Pîrlog.

La câteva luni după deschiderea dosarului, inspecția judiciară a început cercetarea disciplinară a lui Bogdan Pîrlog. I se reproşează că nu şi-ar fi înştiinţat superiorii că va merge la protest. Acesta spune că de fapt miza cercetării sale este închiderea dosarului.

"Inițial am fost cercetat că nu am completat un registru de consemnare a proceselor verbale. [...] După ce a căzut prima acuzație, ea a fost reformulată. Adică nu mi-aș fi informat șefii ierarhici, " precizează procurorul.

"A fost interesant! Ba se încerca inducerea ideii că i-am condus pe protestatari, ba pe jandarmi. Și, desigur, au apărut poze ale unor oameni cărora le era atribuită identitatea mea. Cea mai frumoasă e o poză din Afganistan cu un grănicer finlandez destul de în vârstă, " a mai spus Pîrlog.

Alți doi procurori militari sunt cercetați disciplinar în legătură cu dosarul 10 august: şeful secţiei militare generalul Gheorghe Cosneanu şi procurorul Codruț Mihalache. 

Sursa: Ziare.com


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ