Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"PRIMĂRIA SRL", proiectul lui Firea, pe repede înainte. Consilul General şi-a dat acordul

Tuesday, 28 February 2017, 21:07 Sursă: REALITATEA.NET

Consilierul municipal al PNL Cristian-Marian Olteanu a anunțat că PNL va vota "împotrivă". "Deși din punct de vedere legal acordul de principiu nu presupunea o dezbatere publică (...) este atât de important, încât așa ceva se poate vota după o dezbatere, o consultare cu toți actorii politici, economici, toate părțile din societate implicate în fiecare domeniu. (...) PNL va începe cât mai repede o dezbatere publică pe fiecare dintre cele 19 puncte", a declarat Olteanu, înainte de a se trece la votul proiectelor.

Consilierul general Roxana Wring a anunțat că Uniunea Salvați România va vota, de asemenea, "împotrivă". "Informațiile care ni se pun la dispoziție nu sunt deloc edificatoare. Nu există studii de oportunitate, studii de impact, analize ale domeniilor (...) Nu vedem cum vom avea un management mai performant", a adăugat Wring. În opinia consilierului general PMP Cătălin Iliescu, sistemul actual de coordonare s-a dovedit în foarte multe cazuri "deficitar și defectuos", astfel că aleșii acestui partid sunt de acord cu proiectele.

"Azi votăm intenția de a crea cele 19 societăți comerciale (...) votul nostru va fi da", a spus Ionescu. Tudor-Tim Ionescu, consilier general ALDE, a dat, la rândul său, exemplul orașului Hamburg, care, în 2013, a organizat un referendum, reieșind că aproape 60% dintre cetățeni erau pentru înființarea unei societăți pe acțiuni pentru distribuirea electricității, gazelor și căldurii. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că modelul administrativ pe care îl propune este unul "european și în totalitate permis și chiar încurajat de lege".

A invocat în acest sens prevederile legii administrației publice locale, cele referitoare la delegarea serviciilor publice, dar și directivele europene. Firea a vorbit, de asemenea, despre nemulțumirea bucureștenilor în ce privește modul în care arată Capitala. Totodată, le-a cerut consilierilor generali care au anunțat că vor vota împotriva celor 19 proiecte de hotărâre să precizeze, punctual, ce firme vor fi afectate de înființarea societăților comerciale și care este motivul pentru care se dorește menținerea contractelor respective.Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ