Oprea: ,,O să conduc guvernul ca un militar, o să ne facem datoria''

Wednesday, 24 June 2015, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Executivul trebuie să aprobe de urgenţă noul calendar de scumpire a gazelor furnizate populaţiei, având în vedere că prima etapă a scumpirii, de la 53 de lei la 60 de lei pe MWh, este programată pentru 1 iulie.

Gabriel Oprea are şi o sarcină dificilă în relaţia cu finanţatorii internaţionali. Reprezentanţii Comisiei Europene se află la Bucureşti, pentru discuţii pe tema noului Cod Fiscal, de care sunt nemulţumiţi. Oficialii străini nu sunt de acord cu reducerile de taxe şi de impozite propuse de Victor Ponta.

În mandatul de interimar al lui Gabriel Oprea ar putea fi înscăunat chiar un ministru, dacă preşedintele Klaus Iohannis semnează numirea lui Mihai Fifor la Transporturi, în locul lui Ioan Rus.

Gabriel Oprea a debutat în forţă în funcţia de premier interimar. A avut un program plin de întâlniri extrem de importante. Dimineaţa i-a primit la Guvern pe şeful SRI, Eduard Helvig, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi ambasadorul britanic la Bucureşti, Paul Brummell, apoi s-a întâlnit şi cu şeful MI6.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri