Prima reacție a lui Meleșcanu la acuzația că și-a numit fiul consul la Strasbourg

Thursday, 13 September 2018, 13:09 Sursă: REALITATEA.NET

Toate numirile făcute de Guvern privind consulii generali au respectat prevederile legale, susține ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Declarația vine în contexul în care Parchetul General a început o urmărire penală in rem, după o plângere depusă pe numele său, conform căreia și-ar fi numit fiul vitreg consul la Strasbourg.

Adaugă părerea ta

Meleşcanu susține că nu a fost notificat cu privire la acest dosar.

"Am aflat din presă ştirea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta", a precizat acesta, pentru agerpres.ro.

Totodată, ministrul a dat asigurări că, în procesul numirii consulilor generali, este respectată legislaţia.

"Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale", a mai afirmat Meleşcanu.

Dosar penal pentru Meleşcanu după ce şi-a numit fiul vitreg consul

Potrivit unor surse Realitatea TV, Parchetul a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul șefului diplomației române. Asta după ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici a făcut o plângere penală împotriva lui Teodor Meleşcanu.

Fostul ambasador al României în Maroc şi Portugalia reclama faptul că nu a fost numit în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016. Teodor Meleșcanu urmează să fie audiat pe 1 octombrie.