Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu reacţionează dur după ce DNA l-a acuzat de luare de mită

Wednesday, 07 November 2018, 20:46 Sursă: REALITATEA.NET

După ce a aflat despre intenţia DNA de a-l pune sub învinuire, şeful Senatului a transmis un mesaj în care a calificat informaţia drept un scenariu neserios şi ridicol, desprins dintr-un film românesc de comedie.

Călin Popescu Tăriceanu face o serie de precizări după ce s-a aflat că DNA a trimis la Senat o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele său. Preşedintele Senatului ar fi acuzat că a luat mită în afacerea licenţelor Microsoft.

"În timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu", a scris actualul președinte al Senatului pe Facebook.

Și a mai adăugat că la Parlament nu s-a primit niciun fel de solicitare în ceea ce-l priveşte, dar, dacă acest lucru se va întâmpla, vor fi urmate procedurile prevăzute de lege.

Tăriceanu a dat conotaţii politice alăturării sale cu dosarul Microsoft:

"Știu că sunt unii ,,la butoane” care se gândesc că își pot păstra funcțiile sau oameni politici care mai cred că așa se câștigă alegeri și se pun guverne. Istoria recentă ne arată efectele unor astfel de acțiuni antidemocratice, anticonstituționale și chiar nelegale".

Într-o emisiune televizată, Tăriceanu a oferit şi o altă explicaţie.

"Am văzut informatiile care s-au vehiculat in ultimele doua ore si pot sa va fac cateva precizari: Hotararea de guvern care a aprobat contractul de furnizare de licente Microsoft a fost adoptata in 2004, inainte ca eu sa devin prim-ministru. Pe timpul mandatului meu, guvernul a dat o hotarare sa se faca inventarierea licentelor Microsoft, avand in vedere ca licentele erau utilizate, nu se platise contravaloarea lor si noi eram intr-o situaţie de ilegalitate. Pe perioada mandatului meu nu s-a făcut nicio plata catre Microsoft. Prima plata, din ce am aflat in spatiul public, a fost facuta pe perioada Guvernului Boc", a declarat Tăriceanu.

Întrebat cum se poate "citi" acţiunea DNA, Tăriceanu a răspuns:

"Se poate citi in diferite feluri. Una dintre cele mai plauzibile variante este ca a inceput campania electorala. Faptul ca am ramas consecvent atitudinii mele de a critica abuzurile si execesele din justitie care apar din ce in ce mai consistent la suprafata a deranjat anumite cercuri de putere oculta, ilegitima din Romania, care doreste cu orice pret sa işi mentina ampriza pe institutii şi pe putere. Fabrica de dosare marca DNA lucreaza. Au esuat cu dosarul de marturie mincinoasa, au scos alt dosar. Probabil ca daca si asta esueaza o sa pregateasca inca unul. Senatul va urma procedurile prevazute si de atnuci incolo voi putea sa fac mai multe precizari."


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ