Previziunile lui Tăriceanu: ”Moțiunea de cenzură are foarte multe șanse să treacă”

Thursday, 16 January 2020, 23:51 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

„Nu, noi am spus că susținem alegerea primarilor în două tururi, am cerut-o. Deci nu pot să votez, partidul meu și cu mine, nu putem să votăm o moțiune care să împiedice trecerea la alegerea primarilor în două tururi. De aceea nu ne asociem acestei moțiuni de cenzură.

Părerea mea este că, din calculele pe care le văd, moțiunea de cenzură are foarte multe șanse să treacă și alegerea primarilor în două tururi va rămâne numai un deziderat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat joi seară la TVR 1 cum comentează faptul că Marcel Ciolacu a spus că ALDE reprezintă „soluția imorală” în contextul moțiunii, partid căruia îi e frică de alegerile anticipate.

Referitor la varianta asumării responsabilității pe alegerea primarilor în două tururi și nu cea a OUG, liderul ALDE a spus că în a doua variantă Klaus Iohannis nu îl mai putea numi premier pe Ludovic Orban.

„Foarte simplu. Vor să provoace. PNL nu avea interesul să provoace alegerile anticipate prin demisia Guvernului Orban, pentru că atunci președintele era obligat să numească un alt premier, din rândul membrilor Guvernului. Deci dl premier Orban ar fi trecut pe margine. Ca să evite această situație, au mers pe această formulă a asumării răspunderii, care are și avantajul că provoacă PSD la depunerea unei moțiuni de cenzură.

Eu văd posibilitatea unor defecțiuni și într-o parte și într-alta. La PNL eu văd parlamentari care nu sunt încântați cu ideea alegerilor anticipate”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-17 12:08:22
Constantin Gadea

Banda BDT, CONDUSA DE DRAGNEA SI TARICEANU, a subminat Romania si a torturat majoritatea cetatenilor, in mod deosebit pe cei din Diaspora. TIMP DE TREI ANI, ZI DE ZI. Banda BDT= ( Dragnea, Tariceanu, Carmen Dan, Viorica Dancila, Codrin Stefanescu , Valcov, Iordache, Nicolicea, Serban Nicolae, Catalin Radulescu, Tudorel Toader, Teodorovici, Ciorbea, Dorneanu, Corlatean si Melescanu ), aceasta banda politica, sprijinita de PSD + ALDE, a subminat zi de zi tara prin minilovituri de stat, pentru a ocupa toate posturile de decizie din institutii cu incompetenti, cu rude si prieteni, pentru a pune stapanire pe Justitie, pentru a rupe Romania de Occident si a o duce in bratele Rusiei. Banda BDT trebuie anchetata si judecata pentru tot raul facut Romaniei si milioanelor de cetateni romanii din tara si de cei din Diaspora: 1) Toti cei din banda BDT au facut tot ce au vrut, fara sa tina seama de vointa presedintelui Iohanis, pe care l-au amenintat cu demiterea in mod neintrerupt;; 2) S-au imp

2020-01-17 15:26:30
Constantin Gadea

READUCEREA LUI TARICEANU IN PNL , AR FI CURATA SINUCIDERE A PNL-ULUI. AR FI O STERGERE CU BURETELE A PASILOR SPRE BIRUINTA FACUTI IN ULTIMILE LUNI. Tariceanu este amicul lui Erno Rudas, seful spionajului maghiar din Romania, care a fost expulzat de Ceausescu si readus ca ambasador al Ungariei de catre Ion Iliescu. Tariceanu este tradatorul de profesie, daca luam la puricat intreaga activitate politica desfasurata de individ dupa 1989. Tariceanu este jefuitor si tradator de tara, daca tinem seama de afacerea STERLING, in care hoteste, la sfarsitul mandatului sau de premier din 2008, a schimbat contractul incheiat in mod avantajos de Stolojan cu canadienii, prin semnarea fostului premier Tariceanu a HG nr. 1446/12 noiembrie 2008 si anexa secreta 11, acordand - probabil contra spaga – fara licitatie, dreptul canadienilor sa si exploreze gazele descoperite, pentru niste creante insignifiante care sa revina Romaniei la sfarsitul fiecarui an. Daca se studiaza temeinic lovitura data statulu

Alte articole din: Ultimele Stiri