Premierul Tudose l-a certat aspru pe ministrul Sănătății pe tema vaccinului antigripal

Thursday, 21 September 2017, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Mihai Tudose a avut o reacție dură la adresa ministrului Sănătății, Florian Bodog, pe tema vaccinurilor antigripale. "Domnule Bodog, chiar nu se poate. În fiecare an jucăm în același film, cu manualele și cu vaccinurile. Începe licitația în ziua în care era distribuția. De ce? Ca să o facem de urgență…", a spus Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Florin Bodog: Vaccinurile antigripale sunt în procedură de achiziție!

Mihai Tudose: Câte tulpini avem?

Florin Bodog: Cred că 3 tulpini. Prima tranșă de vaccinuri e în procedură de achiziție pentru personele care se află internate în spital.

Mihai Tudose: Când?

Florin Bodog: La sfârșitul acestei luni.

Mihai Tudose: Deci la sfarsitul acestei luni avem vaccinuri?

Florin Bodog: Doar pentru cei care sunt in risc. Vaccinare antigripală va începe la sfârșitul lunii octombrie, așa e recomandarea venită de la OMS. Am trimis deja Corpul de control pentru a verifica care a fost motivul și voi lua măsuri.

Mihai Tudose: Dar nu vreți să trimitem controlul ăla după ce oamenii știa nu mai lucrează la noi?

Florin Bodog: Sunt funcționari publici…

Mihai Tudose: Am înțeles, hai să ne dea în judecată, hai să ne asumăm și acest lucru. Nu se poate din cauza a doi funcționari care încep procedura pentru septembrie în octombrie să sufere țara, domn ministru...

Florin Bodog: Cea mai buna veste la sanatate e ca Institututul Cantacuzino si-a gasit locul.

Mihai Tudose: Domnule Bodog, chiar nu se poate. În fiecare an jucăm în același film, cu manualele și cu vaccinurile. Începe licitația în ziua în care era distribuția. De ce? Ca să o facem de urgență…

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri