Premierul Tudose, întâlnire cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb! Ce le-a cerut celor doi miniștri

Wednesday, 12 July 2017, 21:40, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Mihai Tudose a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, și cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, după întrevederile avute la Bruxelles cu mai mulți oficiali europeni.

Adaugă părerea ta

Șeful Executivului a cerut celor doi miniștri să pregătească, cu prioritate, până la 20 septembrie 2017, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbția fondurilor europene.

 „Voi urmări personal tot acest efort de îmbunătățire a absorbției fondurilor europene. Avem nevoie de acești bani pentru a susține creșterea economică. Miniștrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel încât să recuperăm întârzierile”, a subliniat prim-ministrul.

De asemenea, premierul a cerut miniștrilor Shhaideh și Plumb să se asigure că procedurile necesare pentru începerea construcției celor trei spitale regionale pot fi finalizate până la sfârșitul acestui an, astfel încât lucrările să înceapă de anul viitor. 

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu care a discutat, printre altele, despre absorbţia fondurilor europene, Mihai Tudose precizând că va trimiste Comisiei Europene o listă cu lucruri care trebuie să fie simplificate pentru reducerea birocraţiei, respectiv pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.