Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Predoiu către Ponta: Îl întreb dacă a negociat în Dubai mita pentru KazMunaiGaz

Sunday, 09 November 2014, 16:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Vad ca filiala PSD de la televiziunea lui Ponta isi pune tot felul de intrebari. Daca tot e vorba de intrebari, l-as intreba si eu pe Victor Ponta cateva lucruri: Il intreb daca a semnat el insusi Memorandumul guvernamental privind datoria KazMunaiGaz. Il intreb daca a negociat in Dubai mita pentru KazMunaiGaz. Il intreb daca la negocierile pentru mita au participat si persoane din afara Guvernului", a spus Cătălin Predoiu.

Hotararea de Guvern privind Memorandumul care scapa grupul Rompetrol de datoria de 600 milioane de dolari a fost publicata in luna ianuarie in Monitorul Oficial. Astfel, Guvernul isi asuma retragerea din procesul cu Rompetrol pentru recuperarea unei datorii de 600 milioane dolari dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca nu este constitutional ca Parlamentul sa aprobe aceasta decizie, scrie Hotnews.ro.

Actul normativ nu impune nici un fel de garantie astfel incat dupa stingerea tuturor litigiilor dintre statul roman si Rompetrol, compania petroliera sa faca investitia de 1 miliard de dolari promisa in nenumarate randuri de premierul Victor Ponta. In realitate, memorandumul scapa compania de litigii si de obligatia de a plati 400 de milioane de dolari din datoria totala de 600 milioane dolari, contra promisiunii ca va realiza investii - fara termene clare de realizare.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ