Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ROMÂNIA 2019. Președintele se alege la Realitatea TV. Clasament surpriză al ediției de la Costinești

Monday, 16 September 2019, 09:17 Sursă: REALITATEA.NET

Cei patru jurați ai emisiunii ”România 2019” au disecat fiecare mesaj al candidaților la președinție, dar și discursurile susținătorilor și le-au acordat note. Cel mai important jurat, cel de-al cincilea, a fost publicul.

Emisiunea integrală poată fi urmărită AICI

”Cozmin Gușă: ”Fiecare, ne gândim la ce urmează în viața noastră, în corespondență cu politica, pentru că suntem conectați la alegeri mereu”.

Pe parcursul emisiunii, fiecare susținător a încercat să scoată în evidență principalele atuuri ale propriului candidat înscris în cursa prezidențială.

”Este un profesionist, vrea o schimbare reala si chiar cred in ea pentru ca o argumenteaza foarte bine. Sustinand ”fara penali”, Dan Barna si-a facut un brand sufficient de bun, il poate argumenta sufficient de bine si da, putem fi fericiti in Romania”, a spus OVIDIU ȚENTEA, sustinator al lui Dan Barna.

”Teodor Paleologu e un profeor, a trecut prin functii de stat, a fost ambasador, stie, cunoaste 7 limbi straine, a fost ministru al culturii, are opera, a fost professor in strainatate. Vorbim de o Românie normala, e un om de dreapta, e un om care stie ce inseamna credinta, ce inseamna Dumnezeu”, a spus și FLORIAN BICHIR, susținător al lui Teodor Paleologu.

”Îsi permite sa fie el, Mircea Diaconu, sloganul lui „un om” este despre Mircea Diaconu, despre actorul Diaconu, despre politicianul Diaconu, omul direct, deschis, care a avut performante singur. Dar e un brand si stie foarte bine sa se promoveze. Pleaca cu un mare avantaj, are notorietatea cea mai mare fata de toti ceilalti candidati, il depaseste si pe Iohannis la notorietate”, a spus MIRCEA BANIAS, susținător al lui Mircea Diaconu.

”Doamna Dăncila, singurul candidat care a dovedit ca a reusit pentru români sa mareasca salariile si pensiile, sa redeschida spitale inchise, este persoana care a reusit sa se apropie de tot ceea ce inseamna interesul cetateanului român”, a spus HORIA CONSTANTINESCU, susținător al Vioricăi Dăncilă.

”Domnul Klaus Iohannis e singurul lider politic important din România care s-a manifestat ca un garant al uneri Românii europene, el s-a opus oricarei forțe care a incercat sa ne deturneze si care au incercat sa faca România sa involueze din punct de vedere juridic, politic sau moral. Este cel care s-a luptat sa opreasca asaltul asupra sistemului juridic din România”, a sopus și BOGDAN HUȚUCĂ, susținător al lui Klaus Iohannis.

Discursurile susținătorilor au fost atent disecate de juriul avizat al emisiuni România 2019. Momentul cel mai important al serii a fost acordarea notelor.

Bogdan Comaroni a acordat următorul punctaj: Viorica Dăncilă - 5 puncte, Klaus Iohannsi, Theodor Paleologu și Mircea Diaconu, câte 4 puncte, iar Dan Barna, 3.

”Am dat 1 Diaconu, 2 Barna, 3 Dancila, 3 Paleologu, Iohannis 4. Domnul Banias nu ne-a spus decat ca e un mare actor, ca e un brand, ceea ce pe mine nu m-ar determina sa votez un candidat ca Mircea Diaconu. Domnul Barna l-a avut ca sustinator pe domnu Țentea. A relevat niste calitati ale domnului Barna si anume a vorbit despre politica altfel pe care o doreste candidatul Barna si spera ca intrand in turul 2 sa aiba o discutie cu actualul candidat. Desi Bichir a fost foarte suculent.... a combatut multe din acuzatiile aduse lu Paleologu pe mine nu m-a determinat sa-l votez. În cazul lui Dancila, sustinatorul acesteia e mai bun decat candidatul pe care-l prezinta. Candiatul Iohannis, bine sustinut de Huțuca, a incercat sa arate ceea ce un presedinte trebuie sa fie pentru România”, a spus CORNELIA LALU.

Narcisa Iorga i-a dat două puncte lui Mircea Diaconu, Dan Barna și Viorica Dăncilă au primit câte 3 puncte, Klaus Iohannis, 4, iar Theodor Paleologu 5.

Cum a notat OVIDIU SIMONCA. ”5 puncte lui Iohannis, Paleologu 4 puncte, Dăncilă 3 puncte, Barna 2 puncte, Diaconu 2 puncte. Reprezentantul PNL, Bogdan Huțuca a reusit sa arate ce insemana un presedinte, ca trebuie sa fie atent si sa aiba argumente. Florian Bichir si sustinerea lui Paleologu, m-a deranjat ca a spus ca e un invatat si carturar, dar a reusit sa compenseze aceasta insistenta pe parte de invatamant. Legat de USR PLUS, imi pare rau, dar aceasta sustinere facuta de reprezentantii lor e facuta intr-o limba de lemn. Legat de Mircea Diaconu…mi s-a parut un discurs sfarâmicios. Relația Vioricăi Dăncilă, Liviu Dragnea, relatia cu statul paralel… la intrebarile astea nu s-a raspuns, Horia Constantinescu ne-a spus ca viata e un joc de sah, iar Vioricva Dancila regina”.

Votul cel mai important a fost chiar al dumneavoastră, al telespectatorilor.

Cozmin Gușă: ”Dan Barna pe ultimul loc - un punct, Mircea Diaconu 2 puncte, Viorica Dăncila 3 puncte, Iohannis 4 puncte, Paleologu 5 puncte”.

Clasamentul ediției de la Costinești a adus o surpriză. Klaus Iohannis și Theodor Paleologu, cei mai importanți candidați la prezidențiale, au fost la egalitate.

Cozmin Gușă: ”Clasamentul editiei de la Costinești: Dan Barna și Mircea Diaconu 11 puncte, Viorica Dăncilă - 17 puncte, Klaus Iohannis și Paleologu, câte 21 de puncte”.

În clasamentul total al celor patru ediții, Klaus Iohannis se situează în continuare pe locul 1, dar este urmat îndeaproape de Theodor Paleologu.

Cozmin Gușă: ”Dan Barna - 30 puncte, Mircea Diaconu 38 puncte. Locu 3, Viorica Dancila 56 puncte, Toader Paleologu 67 puncte, Klaus Iohannis 69 puncte”. 

Cozmin Gușă vă așteaptă și săptămâna viitoare, de la ora 20:30, cu noi ediții incendiare ale emisiunii în direct de la Suceava și Neamț.

Numărul la care puteți trimite un sms cu numele candidatului preferat este 1278 - număr valabil în toate rețelele, mai puțin DIGI. Pentru a vota corect, trebuie să trimiteți DOAR numele de familie al candidatului favorit. Telespectatorii pot vota de la ora 20:30. Costul unui sms este de 1 euro, iar banii care se strâng vor fi donați Comitetului Olimpic Român, pentru pregătirea sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ