Președintele Academiei prefațează o carte scoasă de tatăl ambasadorului României în SUA

Thursday, 15 November 2018, 10:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, prefațează cartea "De la Marele Război la România întregită",scrisă de Liviu Maior, tatăl lui George Maior, ambasadorul României în SUA și fost șef al SRI.

Alaiul lui Ioan Aurel Pop, din care făceau parte, printre alții, Georgică Severin (Director Radio) și George Ivașcu (ministrul Culturii) a măturat aleile aerisite ale târgului. S-a oprit câteva clipe în fața standului RAO, editură unde profesorul Liviu Maior, tatăl ambasadorului României în SUA, a scos volumul „De la Marele război la România întregită” (pefațat de I. A. Pop).

De la Marele Război la România întregită, Liviu Maior – „autorul reconstruiește Marele Război în temeiul mărturiilor – din perspectivă românească, așezată în cadru european –, dând la iveală fresca unei lumi din care s-a întrupat trainicul edificiu numit România Întregită.“ Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

A curs mai departe, pe lângă micuța, dar prestigioasa editură a Școlii Ardelene și a ajuns, la un moment dat, în dreptul standului Humanitas. 

Lumea naționalismului și a românismului s-a amestecat, preț de câteva clipe, cu universul deschiderii și al internaționalismului. Mircea Cărtărescu, scriitor emblematic al ultimei edituri amintite, a cotit, discret, pe un alt culoar, evitând, la mustață, o ciocnire interesantă: doi oameni, doi intelectuali, doi reprezentanți ai unor curente diferite, două Românii distincte.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri