Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta, reacţie dură la presupusul transfer nuclear din Turcia, în România. Cere acţiune legale

Thursday, 18 August 2016, 18:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Această știre falsă (o minciună grosolană) dată de EurActiv.com este cu adevărat de natură să afecteze grav siguranța națională a României! Reacția promptă a MAE de a demonta această dezinformare e bine-venită, dar nu cred că este de ajuns (mulți oameni nu mai citesc dezmințirea oficială — și unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)!", a scris joi Ponta pe pagina sa de Facebook.

În opinia acestuia, "este clar nevoie de o acțiune legală contra autorilor și de o analiză a modului în care a fost construită această știre".

"Eu am motive să cred că fost concepută într-un 'laborator' din străinătate (poate Moscova?!), dată unui 'tovarăș' de la Euractiv.com și plasată în România printr-o rețea deja folosită anterior (EuroActiv are în București același sediu cu ... Hotnews! Și mai are câteva organisme de presă care îi preiau imediat relatările!) Dacă tot ne-am indignat față de povestea de la SkyNews (o simplă farsă a unor tăntălăi) și am arestat oameni pentru asta, știrea cu arme nucleare mutate în România este de 100 de ori mai gravă și aptă de a aduce uriașe prejudicii siguranței naționale. Și așa poate aflăm cu adevărat cine face în România 'jocurile' altor țări care ne sunt inamice!", susține Ponta.

EurActiv.com a scris joi, citând două surse independente, că SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara. Ministerul Afacerilor Externe a respins "ferm" aceste informații.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ