Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta pleacă din nou. Unde va avea loc noua deplasare

Tuesday, 27 October 2015, 19:16 Sursă: REALITATEA.NET

"Şeful Guvernului se va întâlni, pe 28 octombrie, cu preşedintele Enrique Peña Nieto, în Mexico City pentru a revigora relaţiile bilaterale dar şi de a dezbate actualele teme internaţionale. El va susţine, de asemenea, un discurs la Open Government Summit", se arată într-un comunicat de presă al ambasadei, notează agenția.

Subiectele care vor fi abordate la reuniune se referă la buna guvernare, serviciile publice, finanţe publice, accesul la informaţii de interes public, salvarea resurselor naturale, transparenţa bugetară, corupţie, solidaritate socială, e-government, accesul la informaţii, accesul cetăţenilor la educaţie şi sănătate, transparenţa decizională etc.

Potrivit ambasadei Mexicului la Bucureşti, înaintea plecării în Mexic,Ponta a vizitat expoziţiile fotografice şi gravurile mexicane de la Biblioteca Naţională a României, organizate de Ambasada Mexicului pentru a aniversa 80 de ani de relaţii diplomatice.

"Ambasadorul Mexicului, Agustín Gutiérrez Canet, i-a fost ghid prim-ministrului când a vizitat cele 250 de gravuri reprezentând istoria, oamenii şi peisajele din Mexic (...). Prim-ministrul Ponta a vizitat, de asemenea, portretele fotografice ale lui Emil Cioran realizate de către fotograful mexican Rogelio Cuéllar în 1990 la Paris", se mai arată în comunicat.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ