Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta, mesaj către Antonescu, la 3 ani de la referendumul pentru demiterea lui Băsescu

Wednesday, 29 July 2015, 14:42 Sursă: REALITATEA.NET

Ponta precizează că, pentru el, referendumul a fost un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989.

"Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetățeni au votat la Referendum ca să își ia țara înapoi de la un personaj politic sinistru - Băsescu, un Regim brutal și detestat la fel ca cel comunist și un Sistem de Propagandă la fel de feroce și puternic atunci ca și acum! Crin Antonescu și cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen excepțional - avem meritul de a-l fi reprezentat și vina de a nu fi dus la capăt voința oamenilor!Sigur că până azi au supraviețuit și au câștigat mulți dintre cei înfrânți atunci de voința populară (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei, etc. este doar o confirmare pentru cei care încă mai aveau iluzii)". 

În schimb, premierul mai afirmă în postarea sa, că era de aşteptat ca el, Dragnea şi alţi iniţiatori să plătească acum îndrăzneala de atunci:

"Și era de așteptat ca eu și Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe și mulți alți inițiatori) să platim prețul pentru "îndrăzneala" de atunci. Dar vreau să-mi exprim convingerea absolută că am avut atunci dreptate și să arăt recunoștiința mea pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democrația și dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcționare pentru o societate normală. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi!", a scris Ponta, pe Facebook.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ