Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta: Doar în România sistemul 112 e la Președinție, ca să știe Băsescu ce vorbim noi la telefoane

Tuesday, 25 March 2014, 16:35 Sursă: agerpres.ro

"Unde se va afla sistemul 112 va decide Parlamentul. Sunt șef al Guvernului și nu pot să comentez în niciun fel ce decide Parlamentul. În continuare cred, dincolo de disputele politice cu domnul Băsescu, dispute care vor exista cât va fi în funcție, că dânsul în afară de asta nu știe să facă altceva, cred că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situații de urgență, cel condus de domnul Arafat. Cum vom ajunge la această organizare în condițiile unui domn Băsescu care va contesta, va țipa, va minți, va spune că afectăm sistemul. Nu îl afectăm. 112 este peste tot în Europa la Ministerul de Interne sau la Ministerul Apărării, nu e nicăieri la Președinție, numai în România e la Președinție ca să știe domnul Băsescu ce vorbim noi la telefoane", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Deputații au adoptat tacit marți propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Proiectul prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit raportului Comisiei pentru administrație publică și Comisiei pentru apărare, patrimoniul MAI include și pe cel al STS, posturile și personalul STS se preiau sau, după caz, se transferă în interesul serviciului la MAI, în condițiile legii, cu menținerea funcțiilor deținute.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Camera Deputaților în calitate de prim for sesizat, în contextul în care termenul pentru dezbatere și vot final a fost depășit. Senatul este cameră decizională în cazul acestei inițiative.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ